logo F1online.sk

Pérez zachytil Strollov telefonát a zistil, že v Racing Pointe končí

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala27. 9. 2020

Sergio Pérez bol dlhé týždne presvedčený o tom, že v Racing Pointe zostane aj na sezónu 2021. Tvrdil, že zo strany svojho tímu neprichádzali žiadne náznaky, z ktorých by mohol vyčítať opak. A o svojich úmysloch ho vraj stajňa neinformovala až do stredy pred VC Toskánska. Pérez však napokon priznal, že o svojom odchode sa dozvedel už cez víkend v Monze.

Mexičan náhodou začul Lawrenca Strolla ako s tímovým právnikom telefonicky preberá detaily ohľadom Vettelovej zmluvy. Stalo sa tak v nedeľu v Monze. “Je to pravda,” prehovoril Pérez. “V nedeľu som zistil, že v tíme nezostanem. Takže áno, vedel som to dopredu.”

“Som prekvapený, ako ľahko sa to všetko dostalo do médií. Svojím spôsobom som z toho sklamaný, pretože cítim, že takéto veci by mali zostať medzi nami. Vieme, čo sa stalo, čo sme spravili a podobne,” pokračoval zamyslený Mexičan, ktorý v roku 2018 zohral dôležitú úlohu pri záchrane Force Indie.

Na tento skutok už zrejme tím pozabudol, čo Péreza zamrzelo. “Sklamalo ma, že mi nik dokopy nič nepovedal. Počul som, že to nevydajú ako tímové vyhlásenie, ale že to spomenú — Otmar to mal spomenúť v rozhovoroch a podobne. Ja som nič nevidel.”

“Ale to je v poriadku. Nikdy som to pre ľudí nerobil preto, aby mi z toho niečo dali. Taká je asi Formula 1. Len mi prišlo trochu zaťažko z toho, že sme boli spolu toľko rokov. Čakal som trochu väčšiu otvorenosť.”

“Na druhej strane si myslím, že ani Otmar nie je v ľahkej pozícii. Z Lawrencovho pohľadu všetkému rozumiem. Nemám proti nemu nič. A ani proti tomuto tímu, je mojou takou dôležitou súčasťou, že chcem, aby sa mu v budúcnosti darilo. To je pre mňa najdôležitejšie,” doplnil Pérez.