logo F1online.sk

Ricciardo mal v piatok dostatok sebavedomia, mohol na to zatlačiť

Daniel Ricciardo
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala25. 9. 2020

V garáži Renaultu už dlhé týždne netrpezlivo čakajú, kedy sa to konečne zlomí, Ricciardo získa prvé pódium a Abiteboul dostane tetovanie. Piatkové tréningy naznačili, že v Soči nebudú žlto-čierne monoposty úplne bez šance. Aj Ricciardo sa v čiernomorskom letovisku konečne cítil dobre.

Ricciardo sa snažil hrať v oboch tréningoch Mercedesu druhé husle. Stratu síce v oboch dejstvách nabral poriadnu, ale tešiť ho môže fakt, že v tom prvom ho predbehol len Bottas a popoludní sa k Bottasovi pridal len Lewis Hamilton. Max Verstappen zaostal o približne 0,5 sekundy a uznal, že poraziť Renault v súboji o tretiu priečku bude “náročné”.

Čo hovorí na svoje druhé miesto Daniel Ricciardo? “Toto je azda prvýkrát, čo som tu naozaj dobre rozbehnutý. Cítim sa dobre. Myslím, že hneď pri mojom prvom výjazde dnes ráno som už na to šliapal a zostalo to tak aj po celý zvyšok dňa. Takže áno, som spokojný s ďalším dobrým piatkom.”

V dvoch z posledných troch pretekov ušlo Danielovi Ricciardovi pódium len o jednu pozíciu. Stalo sa tak na VC Belgicka a o dva týždne v Mugelle. Na otázku, či sa už konečne bude môcť tešiť z vytúženého pódia, Ricciardo odvetil, že je ešte skoro na také vyhlásenia.

“Ak sa nám v kvalifikácii podarí skončiť takto, tak potom určite budem mať sebavedomie. Myslím, že všetky autá okolo nás sú vo vzdialenosti dvoch alebo troch desatín. Zajtra to bude určite veľký boj. Všetko to bude tesnejšie. Ak sa nám podarí zostať o tú jednu desatinku vpredu, tak na tom budeme dobre,” myslí si 31-ročný rodák z Perthu.

Esteban Ocon v piatok Ricciardovi nestíhal, ale jeho inžinier ho ubezpečil, že polsekundovú stratu, ktorú nabral, treba pripísať hlavne rozdielnym tréningovým programom, ktoré Renault naordinoval svojim jazdcom.

“S týmto autom máme potenciál na to, aby sa nám darilo naozaj dobre. Veľa sme toho natestovali, teraz si musíme všetkým prejsť a podrobiť to poriadnej analýze. Ale zajtra to bude len na nás, aby sme všetko pozliepali a pretavili to do reality,” hovorí Esteban Ocon.

Následne vysvetlil, v čom sa líšil jeho monopost od Ricciardovho: “Mali sme pár rozdielnych vecí z pohľadu aerodynamiky a aj pár vecí po stránke motora. Pár veci boli iných, ale vieme, ako na tom sme. Vieme, že máme sľubnú rýchlosť, takže je len na nás, aby sme to zajtra potvrdili.”

Súvisiace články