logo F1online.sk

Pérez koriguje svoje štvrtkové vyhlásenia, vzduch je vraj čistý

Sergio Pérez
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 9. 2020

Sergio Pérez vysiela po svojom odchode z tímu Racing Point zmiešané vyjadrenia. Hovorí o sklamaní aj vďačnosti. Včera tiež povedal, že tím pred ním začal skrývať dôležité informácie. Krátko nato však svoj postoj opäť o trochu skorigoval.

V piatok ráno svoje vyjadrenia zo štvrtkovej tlačovej konferencie (nájdete ich tu) skrz sociálne siete trochu upravil. Tvrdí, že sa v tíme porozprávali a všetko je v poriadku.

„Som s týmto tímom už sedem rokov a pre mňa sú ako rodina,“ napísal Mexičan. „Porozprával som sa s nimi a oni moje vysvetlenie akceptovali. Nemôže sa stať, že by sme sa po takých dlhých rokoch rozlúčili v zlom. Vzduch čistý.“

„Všetci ideme ďalej a všetci chceme to isté, a síce získať toľko bodov, koľko len bude možné. Budeme na to tlačiť a chceme ďalšie pódiá v zostávajúcich ôsmich víkendoch,“ dodal Pérez.

Sergio stále čelí neistej budúcnosti. Je však zrejmé, že ak sa vo Formule 1 rozhodne zostať, voľných sedačiek už mnoho neostáva. Spájaný je s Haasom a Alfou Romeo. Najmä americký tím má podľa niektorých talianskych a nemeckých zdrojov nakročené k finálnej dohode s mexickým pretekárom.

„Sme v kontakte s niektorými tímami. Myslím, že v najbližšom týždni, alebo tak nejak, by som mohol mať reálnu predstavu. Zostane to však medzi mnou a týmito tímami,“ hovorí Pérez.

„Myslím, že každý si zaslúži rešpekt. Tímy majú svojich súčasných pilotov a takisto rokujú. Určite si to nechám pre seba.“