logo F1online.sk

Stroll očakáva, že Aston Martin zvolí zelené lakovanie

Lance Stroll
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2020

Tím Racing Point sa od budúcej sezóny premenuje na Aston Martin. Reprezentovať túto prestížnu automobilku ružovým lakovaním by bolo nerozumné, očakáva sa preto zmena. Najväčším favoritom je britská pretekárska zelená, ktorá by mala na novom aute dominovať.

Britská pretekárska zelená (známa aj pod skratkou BRG) má na ostrovoch dlhú tradíciu siahajúcu ešte na úplný začiatok 20. storočia. Táto farba preslávila automobilku Bentley v 20-tych rokoch v Le Mans. Na svojom Bugatti ju mal aj William Grover-Williams – vôbec prvý víťaz Veľkej ceny Monaka v roku 1929. Pomenovanie „britská pretekárska zelená“ však tejto farbe prischla až v ére Formuly 1 a hojne ju využívali tímy Cooper, Vanwall, Lotus či BRM. Je typická takisto pre automobilku Aston Martin, ktorá túto farbu nasadila pri mnohých príležitostiach.

„Očakávam, že lakovanie bude vo farbách britskej pretekárskej zelenej, čo by podľa mňa bolo cool,“ povedal na tlačovej konferencii v Rusku pilot Racing Pointu Lance Stroll. Ten dostane okrem novej uniformy i nového tímového kolegu, Sebastiana Vettela. Jeho príchod potvrdil tím pred dvoma týždňami.

„Zaklopal som mu na dvere motorhomu v Mugelle, potriasol mu rukou a privítal ho v tíme. Bude to veľmi vzrušujúce mať ho vedľa seba, veľmi sa na to teším,“ povedal Stroll.

Ten pred dvoma týždňami v Mugelle bojoval o ďalšie pódium. Plány mu zmarila nehoda v 42. kole, pri ktorej bol nenávratne zničený aj vylepšený aerodynamický balík Racing Pointu. Ten Stroll v Mugelle dostal prednostne, jeho tímový kolega Sergio Pérez ho mal dostať v Rusku, to sa však nestane. V Silverstone totiž stihli vyrobiť nové komponenty len na jedno auto a tie opäť poputujú na Strollovu stranu garáže. Dôležitejšie však je, že Lance je po nehode v poriadku.

„Na druhý deň ma trochu bolelo lýtko z toho, ako silno som zošliapol brzdový pedál. To je všetko,“ hovorí Stroll. „Autá sú teraz veľmi bezpečné, za čo patrí FIA a Formule 1 veľká vďaka. Mohol som tak odkráčať z takej veľkej nehody bez zranení.“

„Uniklo nám však veľmi veľa bodov, čo je škoda.“

Súvisiace články