logo F1online.sk

Motorsport.com: Pérez na prahu dohody s Haasom

Sergio Pérez
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2020

Jazdecký trh sa nám pomaličky uzatvára. Bez zmluvy síce je Lewis Hamilton a jazdeckú dvojku zatiaľ nepotvrdil ani Red Bull, no v tomto smere neočakávame žiadne prekvapenia. Otázne teda je už len to, či Honda privedie do tímu AlphaTauri Jukiho Cunodu a ako sa vyvinie situácia v tímoch Haas a Alfa Romeo.

V stajniach napojených na Ferrari je všetko otvorené. V Alfe sa čaká na rozhodnutie Kimiho Räikkönena, ktorého si (podľa vyjadrení šéfa Frédérica Vasseura) v Hinwile chcú ponechať. Ešte otvorenejšia je situácia v Haase. Tam podľa niektorých informácii dôjde k úplnej výmene dua Kevin Magnussen – Romain Grosjean. Americký tím sa podľa posledných správ mocne usiluje získať do svojich radov Sergia Péreza. Druhé miesto by mohol obsadiť jeden z juniorov Ferrari.

Mexičan síce vyjadril svoje pochyby a nevie, či vo Formule 1 zotrvá. Sám povedal, že sa upíše len tomu, kto predstaví perspektívny projekt. Podľa posledných informácií, zverejnených talianskou verziou portálu Motorsport.com, zostane Checo vo Formule 1 aj v roku 2021 a svoju budúcnosť spojí práve s tímom Haas. Rokovania vraj slušne pokročili a pre Péreza je Haas vlastne poslednou príležitosťou, ako vo Formule 1 zotrvať.

Haas je po rokoch stability na trhu mimoriadne aktívny a bolo by pochopiteľné, keby sa šéfovia stajne po štyroch sezónach s dvojicou Magnussen – Grosjean, pokúsili o zmenu. Hovorí sa aj o podpísaní niektorého z nováčikov Ferrari. Günther Steiner už pred niekoľkými týždňami vyhlásil, že jeho tím je na mladého pilota pripravený.