logo F1online.sk

Vettel sa teší do Aston Martinu, Strollove vízie ho oslovili

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király23. 9. 2020

Sebastian Vettel po šiestich rokoch opúšťa Ferrari a od budúcej sezóny z neho bude pretekár Aston Martinu, teda nástupníckeho tímu Racing Pointu. Svoju misiu v Maranelle nezvládol, pretože nezískal majstrovský titul a ku koncu pôsobenia to s ním po stránke výkonu navyše išlo dolu vodou. Sčasti to pripomína Fernanda Alonsa, ktorý z Ferrari tiež neodchádzal v dobrom.

Od Vettela sa však čakalo niečo iné a skôr bol prirovnávaný k Michaelovi Schumacherovi, ktorý sa vo Ferrari chvíľu aklimatizoval, ale potom získal päť titulov. Jeho krajan to však nedokázal a porovnávania s legendárnym pretekárom nepočúva veľmi rád.

Nemeckí reportéri ho teraz oslovili s otázkou týkajúcou sa prestupu do Aston Martinu, ktorý môže pripomínať Schumacherov odchod do Mercedesu. Práve sedemnásobný majster sveta totiž pomáhal položiť základy úspechu strieborného zoskupenia.

„Som presvedčený o tom, že porovnávanie človeka neposunie ďalej,“ povedal Vettel v rozhovore pre SPORT BILD. „Moju situáciu nemožno porovnávať s niekdajšou Michaelovou.“

„Jednak to bola iná doba a jednak to bol iný tím s inými predpokladmi. No a Michael bol v čase príchodu do Mercedesu v inom veku, pričom predtým si dal trojročnú prestávku. Ja som naďalej v hre a len mením tím.“

Vettel ďalej hovoril o „transparentnosti a otvorenosti“, pričom podľa neho si treba vopred celkom jasne povedať, čo je možné a čo už možné nie je a ani nebude.

„Potrebujeme však ctižiadostivosť a potrebujeme ciele. No a ciele, ktoré má Lawrence Stroll (majiteľ Racing Pointu), sú kompatibilné s tými mojimi. Toto nás spája. Má jasnú predstavu o tom, čo chce dosiahnuť a veľmi ma to oslovilo. Je však jasné, že nedokážeme okamžite robiť veľké výkonnostné skoky.“

Tridsaťtriročný pretekár sa teší na to, ako do nového tímu prinesie svoje skúsenosti, avšak ešte to chce čas. „Ešte v Racing Pointe nie som a nezúčastňujem sa ani sedení týkajúcich sa plánovania nového auta. Ani to nemôžem robiť, veď som ešte zamestnancom Ferrari,“ dodal Sebastian Vettel.

Súvisiace články