logo F1online.sk

Aston Martin sa vracia do WEC! Od roku 2025 bude pôsobiť v triede Hypercar

Aston Martin vo WEC
© Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 10. 2023

Aston Martin jednoznačne nelení. Po tom, čo pred pár rokmi vstúpila legendárna britská značka do Formuly 1, teraz expanduje aj do ďalšej z najpopulárnejších motoršportových sérií – WEC, a to konkrétne do najvyššej triedy súťaže Hypercar, kde sa predstaví s autom Valkyrie tímu Heart of Racing od roku 2025.

Britská stajňa expandovala do F1 v roku 2021 po tom, čo niekoľko rokov súťažila vo WEC v triede GT. Teraz však vstúpi do najvyššej triedy súťaže – Hypercar – kde bude s autom Valkyrie LMH z dielne Adriana Neweyho súťažiť aj na pretekoch 24 hodín Le Mans. Projekt bude podporovať partner Aston Martinu pre vytrvalostné preteky Heart of Racing.

Vyjadrenie predsedu Aston Martinu Lawrenca Strolla:

“Výkon je všetko, čo v Aston Martine robíme a motoršport je konečným vyjadrením tohto úsilia o dokonalosť,” vyslovil sa kanadský miliardár a zároveň otec pretekára Formuly 1 Lanca Strolla.

“Súčasťou Le Mans sme boli už od prvých dní a vďaka tomuto úsiliu sa nám podarilo vyhrať Le Mans už v roku 1959 a našu triedu za posledných 95 rokov celkovo 19-krát.”

“Teraz sa vraciame tam, kde sme zaznamenali naše prve triumfy, s cieľom napísať novú kapitolu dejín s pretekárskym prototypom inšpirovaným najrýchlejším sériovým autom, aké kedy Aston Martin postavil,” dodal Stroll.

Súvisiace články