logo F1online.skF1online.sk

Norris si podal aj Strolla: U nás bodujú obaja jazdci

Oscar Piastri a Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 9. 2023

Lando Norris sa nám pomaly ale isto vymyká z tábora pilotov presadzujúcich politickú korektnosť pri vyjadreniach. Tábor pretekárov, ktorí si z jeho strany vypočuli nejakú tú ironickú či jedovatú poznámku, sa po víkende v Suzuke rozšíril o Lanca Strolla.

Norris počas a po pretekoch v Japonsku kritizoval Sergia Péreza za jeho počínanie. Po Veľkej cene Maďarska sa zas ironicky pousmial nad hlasovaním fanúšikov, ktorí si vybrali ako jazdca dňa práve pilota Red Bullu, aj keď sa v dominantnom Red Bulle kvalifikoval na deviatom mieste a skončil tretí. Na jeho vyjadrenia na adresu Daniela Ricciarda v minulej sezóne si taktiež mnohí pamätáme.

Po Veľkej cene Japonska neunikol uštipačnosti pilota McLarenu ani Lance Stroll, ktorý je podobne ako Pérez široko kritizovaný za svoje výkony. Kanadský pretekár pozbieral za takmer tri mesiace iba tri body a jeho tím je dnes vo vážnom ohrození.

Kým donedávna bol Aston Martin súčasťou boja s Mercedesom a Ferrari o celkové druhé miesto, dnes sa musí obzerať cez rameno a odrážať útoky McLarenu. Stajňa z Wokingu útočí na celkové štvrté miesto a na tím kanadského miliardára stráca v súčasnosti 49 bodov.

„Nevedel som, že je to také vyrovnané,“ povedal na tlačovej konferencii po skončení VC Japonska Lando Norris. „Ak je to len 49 bodov, tak áno, rozhodne si myslím, že ich môžeme poraziť.“

„Do konca sezóny nám neostáva veľa pretekov. Som si istý, že nás čaká aj pár takých, na ktorých bude Aston Martin o niečo silnejší. Myslím si však, že v súčasnosti disponujeme oproti mnohým tímom výhodou, pretože máme dvoch jazdcov, ktorí bojujú o tieto pozície a o body. Nie každý sa dnes môže pochváliť niečím takým,“ prehlásil Norris.

„Pomáha nám to ako tímu a môžeme si pomôcť navzájom, čo je podľa mňa dobrá výhoda oproti mnohým iným tímom. Sme na vzostupnej krivke,“ dodal Lando.

Nuž, jeho slová rozhodne mieria do tábora Aston Martinu, aj keď to povedal zovšeobecňujúco. Ferrari a Mercedes totiž rozhodne majú vyrovnané jazdecké dvojice. O tímy ako Red Bull alebo Alpine a ich bodové zisky sa už McLaren nemusí zaujímať.

„Robíme dobré pokroky a deň, ako bol tento, to potvrdzuje. Aj keď viem, že niekedy prídu náročnejšie preteky a nebude to také hladké ako tu v Japonsku, ale v tomto roku sme podľa mňa dosiahli neuveriteľný pokrok,” povedal Norris.

„Z môjho pohľadu je to neuveriteľné. Pozrite sa, ako sme na tom boli na začiatku sezóny, kým teraz strácame na víťazstvo nejakých osemnásť alebo devätnásť sekúnd. Som hrdý na všetkých v tíme a spoločne na to budeme naďalej tlačiť,“ dodal britský pretekár.

Súvisiace články

Diskusia