logo F1online.sk

Magnussen chce v nedeľu postaviť veľký dánsky múr: Nebude ľahké ma predbehnúť, varuje

Kevin Magnussen
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 9. 2023

Haas musel pomerne dlho čakať na ďalší záblesk. V Kanade stál Nico Hülkenberg v prvom rade, zahviezdil aj v rakúskom šprinte, ale odvtedy sa americký tím vyložene trápil. Aj keď problémy monopostu VF-23 v pretekovom tempe pretrvávajú, v Singapure vám to nemusí vadiť v prípade dobrej kvalifikácie. Presne na to sa piloti Haasu spoliehajú pred nedeľou.

Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg dorazili do Singapuru s nádejou, že veľký balík vylepšení pripravovaný na domáce podujatie tímu v Austine, by mohol pomôcť tímu zvrátiť negatívny vývoj sezóny.

Haas bol v poslednom období priam neviditeľný a k bodom sa ani nepriblížil. V singapurskej kvalifikácii však opäť vystúpil zo svojho tieňa a vybojoval fantastický výsledok, keď Kevin Magnussen skončil na šiestom mieste a jeho tímový kolega Nico Hülkenberg na deviatom. Iste, monopost VF-23 je v pretekovom tempe tragický, ale to na okruhu Marina Bay nemusí príliš vadiť.

„Z nejakého dôvodu je auto na tejto trati rýchle,“ povedal po skončení kvalifikácie Kevin Magnussen. Zdá sa teda, že podobne ako vo Ferrari, ani v Haase netušia, čo sa stalo. „Myslím si, že charakteristiky zákrut v Singapure tomuto autu sedia.“

„Aj keď máme šťastie, že táto trať nášmu súčasnému autu vyhovuje, v každom prípade sme odviedli dobrú prácu a dokázali sme využiť dobrú formu monopostu. Postúpili sme do Q3 s oboma autami a vybojovali si dobrú pozíciu na štart nedeľných pretekov.“

„Vieme, že na tejto trati sa ťažko predbieha. Teraz by som bol radšej, keby sme jazdili na starom okruhu s kľukatým záverečným sektorom, keďže naše pretekové tempo nie je dostatočné na udržanie takéhoto umiestnenia, ale možno máme šancu. Budeme však pod väčším tlakom, keďže toto je výnimočná príležitosť. Veľmi sa jej chceme chopiť a vybojovať pár bodov,“ povedal Magnussen.

„Budem sa držať svojej šance, naozaj sa jej budem držať zubami-nechtami. Nebude ľahké ma predbehnúť,“ varoval súperov dánsky pretekár, ktorý je známy svojimi nekompromisnými defenzívnymi manévrami.

Dánsky pretekár dokázal v kvalifikácii zdolať svojho tímového kolegu Nica Hülkenberga, ktorý sa v tomto ročníku preslávil svojimi sobotnými výkonmi. Aj on však môže z deviateho miesta pomýšľať na body, hoci ho v nedeľu čakajú dlhé a náročné preteky.

„Som rád, aj keď nie som vo vytržení. Samozrejme, pre tím je skvelé, že sme dostali obe autá do Q3. Nečakali sme to, takže je to pre nás príjemné prekvapenie. Vychutnáme si tento úspech bez ohľadu na to, čo sa stane v nedeľu,“ povedal po skončení kvalifikácie Nico Hülkenberg.

„Kevin podal naozaj fantastický výkon a počas celej kvalifikácie bol v skvelej forme. Musel som do toho dať všetko a nebol to z mojej strany čistý a bezchybný výkon, ale to sa stáva a jemu treba udeliť kredit,“ dodal nemecký pretekár.

Na otázku, či v tíme tušia, čo stálo za týmto výsledkom, Hulk odpovedal: „Vždy sme boli silní v kvalifikácii. Favorizujú nás trate, na ktorých dominujú pomalé zákruty. Takisto nie je normálne vidieť oba Red Bully vypadnúť už v Q2. Okolnosti nám zahrali do karát a uvidíme, čo môžeme dokázať v nedeľných pretekoch.“

Súvisiace články