logo F1online.skF1online.sk

Ferrari podľa Russella ešte zrýchli: Bojovať sa bude len o druhý rad

Carlos Sainz
© Twitter/Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 9. 2023

Čakajú nás v Singapure nečakané prekvapenia? Pred víkendom sa hovorilo, že keď Red Bull zvládne vyhrať aj tu, všetky trate do konca sezóny mu budú skvelo vyhovovať a bude oveľa bližšie k dokonalému roku. Pri pohľade na kalendár sa skutočne zdá, že Singapur by mohol byť posledným „slabým“ okruhom pre Red Bull v roku 2023. Ešte prekvapujúcejšia je však forma Ferrari, ktoré má podľa Georgea Russella vyárendované miesta v prvom rade.

Pretekové tempo Ferrari je vždy veľmi otázne, ale v Singapure je dobrá kvalifikácia dobrým odrazovým mostíkom do nedeľných pretekov. Samozrejme, pole position ešte neznamená víťazstvo. Na tejto trati je výjazd safety caru takmer istý, plus neslobodno podceniť spoľahlivosť, keďže technika v týchto horúcich a vlhkých podmienkach nesmierne trpí.

Aj keď bol George Russell po piatkových tréningoch veľmi spokojný s výkonnosťou Mercedesu, pred kvalifikáciou môže byť favorit podľa neho len jeden.

„Pre nás to bol zrejme najlepší piatok v doterajšom priebehu sezóny,“ vyhlásil pilot Mercedesu. „Určite je to však veľmi tesné a v boji máme dokonca až päť tímov, čo je veľmi vzrušujúce. Budeme musieť v noci tvrdo pracovať a pokúsime sa pred sobotou nájsť posledné milisekundy.“

Podľa Russellových slov si Ferrari v sobotu nielenže udrží svoju pozíciu, ale dokonca ešte zrýchli. Favorit kvalifikácie je podľa jeho slov jasný. „Ferrari v súčasnosti vyzerá ako favorit. Nemyslím si pritom, že ich motory bežali na plný výkon. Pravdepodobne teda ešte majú pár stotín vo vrecku.“

„Bojovať sa bude pravdepodobne len o druhý rad. Nikdy však neviete, čo sa stane. Pneumatiky budú kľúčové. Keď dostanete najmäkšie zmesi C5 do úplne ideálneho okna, dokážete veľmi ľahko nájsť niekoľko desatín sekundy,“ vyhlásil Russell.

„Musíme teda trafiť úplne ideálne okno, pokúsiť sa zajazdiť zakaždým dokonalo a dostať sa do dobrej pozície,“ dodal George.

Súvisiace články

Diskusia