logo F1online.sk

Albon sa nebude ponáhľať s podpisom novej zmluvy: Chcem mať šancu bojovať o víťazstvá

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2023

Tohtoročné prestupové leto prebiehalo mimoriadne pokojne. Po vlaňajšej divočine sa dalo predpokladať, že rok 2023 bude v tomto smere pokojnejší. Budúce leto nás však čaká niekoľko zaujímavých otázok a otvorených je niekoľko zaujímavých mien i sedačiek. Zmluvu bude musieť podpísať aj Alex Albon, ktorý vďaka svojim veľmi zaujímavým výkonom patrí k najžiadanejším artiklom na formulovom trhu.

Britsko-thajský pretekár bol už v tomto roku spájaný s veľkými menami a pri pohľade na jeho výkony sa tomu nikto nečudoval. Albon má platný kontrakt aj na sezónu 2024 a novinárom v Singapure prezradil, že sa s podpisovaním nového nebude ponáhľať.

„Myslím si, že mám dostatok dôvery v samého seba, aby som si mohol nechať otvorené možnosti,“ povedal Albon novinárom v Singapure.

Podobne ako my, aj rodák z Londýna je zvedavý, ako sa všetko vyvinie. Z Williamsu sa pod vedením Jamesa Vowlesa stáva zaujímavý tím, ale kedy bude schopný vyhrávať? Asi sa všetci zhodneme, že tak skoro nie. Práve boj o najvyššie priečky je pritom cieľom každého pilota.

„Ak mám byť úplne úprimný, chcem sledovať tento tím a zároveň sa s ním chcem posúvať dopredu. Myslím si, že s Williamsom skvelo napredujeme. Až kým nevyprší môj kontrakt, budem plne oddaný tomuto tímu,“ hovorí Albon.

„Mám 27 rokov. Aj keď nie som mladý, nie som ani starý. Cítim, že som v dobrej fáze svojej kariéry. V budúcom roku budem mať 28 a čoskoro zo mňa bude tridsiatnik. Chcem si dopriať šancu bojovať o víťazstvá a pódiá. Ide o to, či dokážeme Williams premeniť na takýto tím,“ dodal Alex.

Stajňa z Grove dlhodobo patrila na úplný chvost štartového poľa. V tejto sezóne to však vyzerá na najlepší výsledok za dlhé roky a Albon k tomu prispel nemalou mierou. Nezanedbateľný je však aj progres tohto tímu v priebehu sezóny. Monopost FW45 už nie je len dobrý na rovinkách, ale inžinieri nemálo zlepšili jeho prítlak, vďaka čomu Albon dokázal zabodovať aj na trati ako Zandvoort.

„Zbierame dobré výsledky a veríme, že dokážeme odkryť ešte väčší potenciál, keď sa nám podarí odstrániť niektoré charakteristické problémy auta,“ povedal Albon.

„Máme prítlak, možno nie taký, ako najlepšie tímy, ale zároveň nedokážeme prejsť cez niektoré zákruty úplne na hrane, pretože trpíme istými obmedzeniami. Keď sa nám to podarí, budeme omnoho komplexnejší. Ľahko sa to hovorí, ale tieto obmedzenia trápia tím už asi päť alebo šesť rokov. Teraz však mám naozaj pocit, že sa nám to podarí. Možno sa nám to nepodarí úplne, ale verím, že urobíme dobrý krok,“ povedal s nádejou Albon.

Súvisiace články