logo F1online.sk

Marko vidí šancu na Vettelov návrat, sám Seb to však jednoznačne poprel

Sebastian Vettel na Nürburgringu
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2023

Prakticky od okamihu oznámenia Sebastiana Vettela o ukončení kariéry sa špekuluje o možnom návrate. Zástup jeho fanúšikov v kútiku duše verí, že by sa to mohlo podariť. Poradca Red Bullu Helmut Marko povzbudil ich duše, ale len nakrátko…

Nebudeme si klamať, Marko sa s médiami a fanúšikmi rád zahráva. Keď bol teda opýtaný, či vidí šancu na návrat štvornásobného šampióna, rozhodol sa nesklamať zástupy Vettelových fanúšikov.

„Podľa mňa má Sebastian pocit, že mu chýba určitá úloha a nevie, čo presne by mal robiť, a musí sa rozhodnúť. Nemyslím si, že pokračovanie jazdeckej kariéry úplne hodil za hlavu,“ povedal Marko pre ServusTV.

Jedným dychom však dodal, že pre nemeckého pretekára bude veľmi ťažké zohnať to správne miesto. Je totiž zrejmé, že nemá zmysel vracať sa s tímom zo stredu poľa, ale zároveň nie je o jeho služby veľký záujem medzi top tímami.

Zarúbaná je aj cesta do Red Bullu, keďže Marko ho podľa vlastných slov nechce postaviť vedľa Verstappena. „Úprimne, nechcem mu to urobiť. Okrem toho, máme platné zmluvy na pomerne dlhú dobu. Pérez má kontrakt do konca roka 2024,“ povedal Marko.

Je pekné snívať, ale radšej si nalejme čistého vína. Šanca na návrat Sebastiana Vettela do kokpitu je prakticky mizivá. Karty sú rozdané úplne jasne a až na drobné tímy, ktoré by mohli profitovať z veľkého mena a jeho slávy, ale Sebastianovi nedokážu poskytnúť víťazné auto, je návrat tohto veľkého šampióna ťažko predstaviteľný.

O Markových slovách sa dopočul aj sám Vettel. Aj keď pred pár dňami dostal šancu opäť zasadnúť do kokpitu Formuly 1 a previezť sa po legendárnom okruhu Nürburgring, nemá absolútne žiadne plány na návrat.

„S Helmutom si z času na čas telefonujeme, vymieňame si nápady a stále sme dobrí priatelia, ale v súčasnosti neexistujú žiadne plány na môj návrat,“ prehlásil Vettel jednoznačne pre Der Westen.

Zároveň však priznal, že zostáva v kontakte s niektorými ľuďmi v Red Bulle. „Áno, bavíme sa spolu. Chlapci majú veľa práce a musia veľa cestovať, ale poznám ich všetkých. Občas som s nimi v kontakte po telefóne,“ povedal Vettel.