logo F1online.sk

Wolffa za jeho vyjadrenia nepochválil ani Hill: Znie ako sedliak

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 9. 2023

Je Mercedes tímom ubolených lúzrov? Vyjadrenia Tota Wolffa a Lewisa Hamiltona počas Veľkej ceny Talianska skutočne neboli dokladom veľkosti mnohonásobných šampiónov. Aj keby mali pravdu, niečo také športovci nerobia. Rešpekt je tá najúžasnejšia vec, ktorú so sebou šport prináša a Wolff s Hamiltonom ho v posledných dňoch mnoho neukázali.

Reakcie na vyjadrenia Hamiltona, ktorý dehonestoval Verstappenových tímových kolegov, a Wolffa, podľa ktorého sú rekordy Maxa a Red Bullu „dobré len pre Wikipediu“ (aj keď niečo podobné Formula 1 za viac ako sedemdesiat rokov svojej histórie ešte nevidela), boli takmer výhradne negatívne.

Dokonca aj na britských ostrovoch, ktoré sú k Mercedesu a hlavne k Hamiltonovi obvykle láskavé, sa čudujú, prečo bolo nevyhnutné niečo také povedať. Nie je to úctivé a Mercedes pôsobí ako lúzer, ktorý nevie prehrávať.

Podobne to vníma aj majster sveta z roku 1996 Damon Hill, aj keď ten smeroval svoje výčitky hlavne smerom k Wolffovi, už menej k jeho jazdcovi.

„Znie trochu ako sedliak, nebolo to veľmi taktné a na Tota sa to teda nepodobalo, pretože on je zvyčajne veľmi športový,“ povedal Hill pre britskú televíziu Sky, pre ktorú teraz pracuje ako expert.

„Myslím si, že ho to trochu bolí. Oni dobre vedia, aké to je dominovať vo Formule 1, ale v Taliansku sa nedostali ani na pódium. Zdá sa, že prešľapujú na mieste a nedokážu zistiť, čo majú robiť ďalej. Kto to však má vedieť?“ pýta sa Hill.

Damon však pochválil tím, ku ktorému vedia byť britské médiá, naopak, dosť prísne. Ferrari v Monze predviedlo, čo od neho Tifosi chcú vidieť – teda možno až na tie organizačné zmätky v záverečnom súboji Sainza s Leclercom –, a síce dokonalo riskantnú hru, odvážne rozhodnutia a poriadne široké lakte. Ak chcete mať pri súčasnej dominancii Red Bullu aspoň nádej na úspech, všetky tieto ingrediencie potrebujete.

„Ferrari odviedlo v Monze skvelú prácu – myslím, že tento okruh ich autu vyhovoval –, ale zdá sa, že nech pôjdeme kamkoľvek, Red Bull má prevahu a nám nezostáva iné, len sedieť a čakať, ako sa to vyvinie,“ povedal Hill.

„Môže Red Bull vyhrať všetky preteky v sezóne? Nie je to vylúčené,“ dodal.

Súvisiace články