logo F1online.sk

Wolff v nedeľu videl ďalší dôkaz toho, že “iba Lewis si tu vie priznať chybu”

Toto Wolff
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala4. 9. 2023

Vo svete vrcholového športu je príjemným spestrením, keď si jeden z hlavných protagonistov pripustí chybu a ospravedlní sa svojmu súperovi. V nedeľu tak učinil Lewis Hamilton, za čo ho Toto Wolff pochválil. Zároveň si stihol kopnúť do súperov.

Z nedeľných vyjadrení Tota Wolffa je zrejmé, že z Monzy neodchádzal s dobrou náladou. Najskôr sa nechal počuť, že Verstappenove rekordy zaujímajú v podstate len wikipediu, ktorú aj tak nikto nečíta, a potom si vzal na paškál celú Formulu 1. Ešte predtým však pomastil brucho Lewisovi Hamiltonovi.

Sedemnásobný majster sveta sa v nedeľu dopustil chyby pri brzdení do Variante della Roggia, kde sa natlačil na Oscara Piastriho a de facto mu zničil preteky. Brit sa následne kajal a Piastrimu sa ospravedlnil.

Toto Wolff to videl rovnako ako komisári a v konečnom dôsledku aj ako samotný Hamilton. “Áno, bola to Lewisova chyba. Také veci sa stávajú, preteká sa tvrdo. Tu musíte predbiehať, videli sme pár takých situácií. Penalizácia bola oprávnená.”

Vzápätí vyzdvihol svojho zverenca za jeho schopnosť byť sebakritický. “On má pri takýchto veciach postoj hodný športovca. On je jediný, koho tu vidím zdvihnúť ruku a pripustiť si: Toto som pokazil. Práve sme spolu prehodili pár slov a povedal mi: Ja som ho napravo nevidel, je to moja vina.”

“Pre takéto športové správanie ho skrátka musíte obdivovať,” poznamenal Toto Wolff. “V podstate všetci ostatní sa len sťažujú a nariekajú, len aby sa pokúsili vyhnúť penalizácii…”

Vyvrátiť túto rozprávku by bolo veľmi jednoduché, ale po ťažkom víkende treba aj Totovi Wolffovi dopriať niečo, čo mu pomôže večer zaspať. Slávna stratégia “my proti celému svetu” v niektorých prípadoch funguje veľmi dobre.

Súvisiace články