logo F1online.sk

Button si nevie vysvetliť, že Ferrari odstrčilo Vettela: Šialené

Jenson Button
© Twitter/Jenson Button
Milan Kubala
Milan Kubala19. 5. 2020

Spojenie nemeckého majstra sveta s talianskou značkou sa po sezóne 2020 skončí. Podľa Jensona Buttona je to nevídaný krok zo strany Ferrari, keďže Vettela považuje za šikovného a stále veľmi rýchleho pilota. Na druhej strane Button pripomína, že Ferrari to so Sainzom nemusí mať také ľahké, ako si to pri podpise zmluvy s ním vysnívalo.

“Ak ho vykopli, považujem to za šialené. Veď je štvornásobným majstrom sveta!” zhodnotil Vettelov odchod Jenson Button vo videorozhovore pre Sky Sports. “Podľa mňa vlani ukázal, že má rýchlosť. Počas sezóny mal aj krušnejšie obdobie, keď Charles podával veľmi dobré výkony, nuž to ho azda trochu psychicky podlomilo. Vrátil sa však. Keby ste mali tím Formuly 1, určite by ste si ho vybrali a posadili ho do auta.”

Buttonovi sa to preto celé nezdá: “Musí v tom byť niečo viac. Neviem, či sa Ferrari chce vydať cestou bez tímovej dvojky, no podľa mňa sa rozhodli zvláštne. Stále som šokovaný, že Sebastian nebude sedieť v červenom aute.”

Nemca nahradí Španiel. Toho si zas Button nevie dosadiť do pozície nosiča vody a čaká, že Sainz by vedeniu Scuderie mohol spôsobiť ešte pár bezsenných nocí, aké zažilo aj po vlaňajšej Veľkej cene Brazílie.

“Ak sa Binotto rozhodol pre Carlosa, lebo si myslí, že aj keď je celkom šikovný, tak Charlesa nebude trápiť, tak sa zmýlil,” vyhlásil majster sveta spred vyše desiatich rokov. “Carlosa vnímam ako víťaza, rovnako ako jeho otca. Chce domov priniesť titul. Binotto si teda vybral nesprávneho človeka, ak mu ide len o dobrú atmosféru.”

“Uvidíme, ako to celé dopadne, no teraz to všetko vyzerá zvláštne. Už mesiace sme autá F1 nevideli, nuž robiť jazdecké rozhodnutia, keď piloti ešte nič neodjazdili, je nezvyčajné. Normálne je už polovica sezóny a viete, aké výkony v tom roku podávali vaši chlapci,” dodáva Button zdôrazňujúc: “Vettel už mohol mať na konte štyri alebo aj päť víťazstiev. Som si istý, že v tom prípade by padlo iné rozhodnutie.”

Súvisiace články