logo F1online.skF1online.sk

Norris ľutuje svoju holandskú vysielačku: Urobil som zo seba idiota

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 8. 2023

Lando Norris sa opäť ospravedlňuje. Keď v Maďarsku rozbil trofej Maxovi Verstappenovi, najprv to boli samé úsmevy a žartíky, potom sa ospravedlnil za svoje konanie. Teraz sa ospravedlňuje znovu a ľutuje, ako sa k McLarenu zachoval počas úvodnej fázy Veľkej ceny Holandska.

Stajňa z Wokingu v Zandvoorte poriadne zaváhala po strategickej stránke. Keď sa Lando Norris trmácal do boxov na premočenej trati, inžinier sa ho snažil presvedčiť, že je rýchlejší než piloti na intermediálkach, ktorí ho pritom obchádzali akoby nič.

„Čo do ***? Si sprostý?“ reagoval Norris podráždene na túto nezmyselnú správu a na vlastnú žiadosť zamieril do boxov. Túto chybu sa už McLarenu do konca pretekov nepodarilo napraviť a Lando nakoniec finišoval na siedmom mieste, čo bolo hlboko pod možnosti monopostu MCL60, ktorý štartoval z prvého radu.

O necelý týždeň neskôr svoje slová pred novinármi v Monze ľutoval. „Až teraz sme o tom trochu hovorili. Keď sa na to pozriete neskôr, vždy vás napadne: ‚Prečo som zo seba urobil idiota?‘ Ľudia, na ktorých to smerovalo však vedia, že som to tak nemyslel.“

„Dopustili sme sa nejakých chýb pri našom strategickom rozhodovaní a trochu ma premohli emócie. Vždy zniem, akoby som vyplakával a nariekal do vysielačky. Neviem, prečo, ale neznášam to,“ hovorí Norris.

„V aute sa cítim uvoľnene, ale keď sa neskôr počúvam, znie to presne opačne. Vždy diskutujeme, ale párkrát sa stalo, že tok informácií nebol na požadovanej úrovni, čo je niekedy trochu frustrujúce. Prehodnotili sme to a už sa to nebude opakovať,“ sľúbil Lando.

McLaren disponuje veľmi dobrým autom a je možné, že teraz začnú tím zrážať slabiny, ktoré nie sú pri bojoch v strede poľa také vypuklé. Tím sa už v minulosti dopustil celého radu strategických chýb, ale až teraz je v situácii, keď sa môže úplne zbytočne pripraviť o pódiové umiestnenie. Keď chce McLaren bojovať o víťazstvá, musí byť schopný maximalizovať svoje príležitosti.

Aj keď sa Norris v Zandvoorte pomerne ostro vyjadril na adresu svojho tímu, dôveru medzi ním a boxovým múrom to vraj neohrozilo. „Ľudia pri pohľade zvonku vždy radi komentujú, ale tím vie, ako pracujem a ako sa vyjadrujem,“ povedal Lando.

„Pokiaľ to vedia a ja viem, ako oni pracujú, ako so mnou hovoria a ako si veci vysvetľujeme, tak z mojej strany je všetko v poriadku. Záleží mi, čo vidia ľudia zvonku, ale svojím spôsobom mi na tom nezáleží, pretože sa snažím robiť svoju prácu čo najlepšie,“ povedal Norris.

Súvisiace články

Diskusia