logo F1online.sk

Marko odmieta Albonov návrat do Red Bullu: Svoju šancu už dostal

Max Verstappen a Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 8. 2023

Ak je pre Red Bull niečo ešte typickejšie než šachy s jazdcami, tak opätovné angažovanie bývalých pretekárov. Na návrat do štruktúr tohto tímu stačili v minulosti omnoho menej výrazné výkony, takže sa vynára otázka, či by mohol Red Bull opätovne siahnuť po Alexovi Albonovi.

Skúsme si to trochu zosumarizovať. Daniil Kvjat jazdil za juniorský tím Red Bullu hneď trikrát a po výpovedi na konci roka 2017 dokázal získať svoje miesto späť v roku 2019. Brendona Hartleyho tím vyhodil, aby ho potom po úspechoch v Le Mans zlanáril späť do svojich radov. Ďalším veľkým navrátilcom sa v tomto roku stal Daniel Ricciardo.

Prečo by sa teda nemohol vrátiť Alex Albon? Niet pochýb, že rodák z Londýna patrí k najlepším jazdcom sezóny 2023. Podobne ako v prípade Maxa Verstappena či Fernanda Alonsa vyzdvihujeme jeho výkony prakticky každý víkend a rozhodne sa na jazdeckom trhu stáva horúcim artiklom.

Naproti tomu sa viacerí piloti ocitajú v horúcom kresle pre svoje neuspokojivé výkony. Jedným z nich je určite aj Sergio Pérez. Opätovné spojenie Albona a Red Bullu sa vynára ako logická možnosť.

„Tlačíme Péreza k zlepšeniu,“ povedal Helmut Marko o výkonoch mexického pretekára, ktorý v roku 2021 Alexa nahradil v kokpite tímu.

Na margo Albona poradca Red Bullu povedal: „Maxov tímový kolega má veľmi tvrdý a náročný život. Albon svoju šancu už dostal. Aj keď sa odvtedy výrazne zlepšil, v súčasnosti nenájdete jazdca, ktorý by bol na Maxovej úrovni.“

Nebolo by to však prvýkrát, čo doktor Marko rozprával do vetra alebo zmenil názor, takže aj keď to vnímame ako slovo pánovo, rozhodne to nie je slovo božie. Beztak nepotrvá dlho a určite dostaneme príležitosť sa k tomu vrátiť, napríklad keď niekto Alexa opäť pochváli, čo v Zandvoorte urobil aj Max Verstappen.

„Je veľmi pôsobivé sledovať Williams. Pre šport je skvelé, že sa do hry dostáva viac tímov. Som za Alexa veľmi rád. Je to skvelý chalan, môj bývalý tímový kolega a vždy sme spolu vychádzali dobre, takže som veľmi rád, že je tam hore a má konkurencieschopné auto,“ povedal čoskoro trojnásobný majster sveta.

Súvisiace články