logo F1online.skF1online.sk

Verstappenove úspechy sú nedocenené, myslí si Alonso

Fernando Alonso a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2023

O Maxa Verstappena je postarané ako v bavlnke. Boxový múrik mu pripravuje špičkové stratégie, mechanici bleskové pitstopy a inžinieri bezkonkurenčne najlepší monopost, s ktorým sa vyhráva jedna radosť. Dá sa preto pochopiť, ak niektorí budú vnímať jeho tretí majstrovský titul ako príliš ľahko získaný, no to si rozhodne nemyslí Fernando Alonso. Dvojnásobný šampión tvrdí, že ľudia nedoceňujú Verstappenovo majstrovstvo.

Ani silný dážď a ani prepad z prvého miesta Maxa Verstappena nezastavili na ceste za deviatym víťazstvom v rade. Podľa Christiana Hornera bol “nedotknuteľný” a žiaden iný jazdec na rošte by v jeho aute nedokázal to isté. Sergio Pérez je malou ochutnávkou toho, čo sa stane Holanďanovým kolegom.

Helmut Marko sa nedávno nechal počuť, že len Lewis Hamilton a Fernando Alonso by v rovnakom monoposte dokázali potrápiť Maxa Verstappena. Novinárov tak zaujímal Španielov názor na Verstappenove víťazstvá, ale aj na to, či by si trúfol poraziť holandský blesk.

“Niekedy sa Maxove úspechy nedoceňujú. Vyhrať takým dominantným štýlom v akomkoľvek športe je nesmierne komplikované,” zamyslel sa Fernando Alonso. “Aby ste sa dostali na rovnakú úroveň ako on… Máme tu veľa celkovo sebavedomých jazdcov, takže verím, že by som to dokázal takisto.”

“Neviem ako Lewis, ale ja áno. A vlastne aj Lewis,” poopravil sa na tlačovej konferencii. “Musíte sa však dostať do stavu, keď ste s autom totálne prepojení.”

Alonsovi sa to v Zandvoorte podarilo a pre Aston Martin vybojoval druhú priečku. “V takýto deň som mal pocit, že som v monoposte odovzdal sto percent a podal som najlepší výkon. Avšak v Spa alebo v Rakúsku som azda na tej úrovni nebol.”

To je dôvod, prečo treba Verstappena vyzdvihnúť. “Vždy máte pocit, že sa máte kde zlepšovať. Nie ste so sebou stopercentne spokojní tak, ako ja som dnes spokojný so sebou. Myslím si, že Max tých sto percent dosahuje oveľa častejšie ako my ostatní, ako ktorýkoľvek iný jazdec. Preto dominuje.”

Súvisiace články

Diskusia