logo F1online.sk

Pérezovo pokračovanie v Red Bulle nie je stopercentne isté, hovorí Marko

Sergio Pérez a Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2023

Je pozícia Sergia Péreza so zmluvou platnou aj na rok 2024 naozaj taká istá? Z Holandska sa priam raketovou rýchlosťou rozšírili zvesti o nejasnom postavení mexického pretekára v Red Bulle. V piatok ráno videli Checa v motorhome Red Bullu vo veľmi vážnom rozhovore s Christianom Hornerom a Helmutom Markom. Nie je úplne bežné, aby mal jazdec dohodnuté stretnutie s oboma svojimi šéfmi. Rakúšan krátko predtým pre médiá povedal, že Red Bull ešte nepotvrdil svoju jazdeckú zostavu na rok 2024.

Pérez sa vo štvrtok neukázal v padoku v najlepšej nálade. Aj keď má za sebou dovolenku a dva vydarené víkendy v Maďarsku a v Belgicku, detailne diskutoval s novinármi o svojich problémoch so súčasným monopostom Red Bullu.

„Checo nevyzerá ako najšťastnejší človek v padoku,“ napísal poľský novinár Aleksander Ginter, ktorý je v Holandsku prítomný. Obaja Pérezovi šéfovia v ostatnom období neustále opakovali, že Mexičan má platnú zmluvu aj na rok 2024 a tím neplánuje žiadne zmeny. Niečo podobné však svojho času počuli aj Pierre Gasly a Alex Albon.

„Vo Formule 1 nie je nič stopercentne isté, niečo také v tomto prostredí skrátka neexistuje,“ prehlásil Marko trochu prekvapivo pre rakúske noviny Kleine Zeitung.

„Pokiaľ ide o výkonnosť, zakaždým sa vyskytnú situácie, ktoré treba prediskutovať. Pozrieme sa na to a budeme o tom debatovať v Zandvoorte, potom sa dozvieme viac,“ povedal Marko tajomne.

Hovorí Helmut niečo také náhodou? Asi ťažko. Priznal by sa čisto náhodou, že v auguste absolvoval v Grazi večeru s Danielom Ricciardom? Určite nie. Môžeme to považovať za ďalší signál Pérezovi, že s jeho výkonmi nepanuje spokojnosť? To by bolo odvážne tvrdiť, ale je nepochybné, že Mexičan všetko citlivo vníma.

„Stretli sme sa,“ potvrdil Marko. „Keď prišiel do Grazu, tak je to prirodzené. Ricciardo má veľmi pozitívnu osobnosť, úspešnú kariéru a bohaté skúsenosti. Jeho energickosť s AlphaTauri skutočne zatriasla. Do celého tímu vlial novú motiváciu.“

Stretnutie s Ricciardom však nepochybne môže súvisieť aj s jeho zotrvaním v tíme v roku 2024. Sám Marko pred časom potvrdil, že ani jazdecká zostava v tomto tíme nebola potvrdená a stajňu z Faenzy čakajú veľké zmeny.

„AlphaTauri čakajú veľké novinky a uvidíme, či sa tím vydá správnym smerom. Jazdec ako Ricciardo určite veľmi pomôže, pretože presne povie, čo je dobré a ktoré vylepšenia boli nepoužiteľné,“ dodal Marko.