logo F1online.sk

Lance Stroll by mohol presedlať na tenis, zamýšľa sa Anderson

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 8. 2023

Nie, toto nie je 1. apríl. Vo svete Formuly 1 občas narazíte na neuveriteľné správy a ešte neuveriteľnejšie špekulácie. Musíte ich odlišovať podľa zdroja, pretože mnohí sa len snažia zviditeľniť, iní za svojimi správami zas vidia vlastný prospech. Keď však technický guru portálu The Race Gary Anderson prehlásil, že z Lanca Strolla by mohol byť tenista, takmer sme spadli zo stoličky.

Dlhoročným fanúšikom netreba tohto muža nijak predstavovať. Bývalý technický riaditeľ Jordanu sa po skončení inžinierskej kariéry vydal na novinársku dráhu a jeho špecialitou sú technické novinky a aerodynamika monopostov.

V poslednom podcaste renomovaného portálu The Race, pre ktorý Anderson v súčasnosti pracuje, vyslovil tento 72-ročný veterán sveta motoršportu neuveriteľnú myšlienku. Vraj sa povráva, že by pilot Aston Martinu Lance Stroll, ktorý má ako jediný vo Formule 1 podpísanú zmluvu na dobu neurčitú, mohol zmeniť zamestnanie.

„Stroll je strašne ďaleko za Alonsom, ale s najväčšou pravdepodobnosťou opustí tím len na vlastnú žiadosť – má podpísanú zmluvu na dobu neurčitú vo firme svojho otca,“ začal Anderson.

„Kolovali fámy, že zvažuje presedlať na tenis, takže ak sa rozhodne pre takúto zmenu povolania, otvorí sa jedno miesto,“ dodal.

Nuž, to by bola priam šokujúca novinka. Aj keď nám to pripadá, že Anderson len fantazíroval, technický guru zašiel ešte ďalej a nahlas premýšľal, kto by mohol kanadského pretekára nahradiť.

„Napriek tomu podľa mňa nezaberá miesto niekomu, kto si to skutočne zaslúži, len si myslím, že by mal byť na rošte o niečo nižšie,“ povedal Anderson.

„Ak by sa teoreticky uvoľnilo miesto na sezónu 2024/25, tak sa v rade pred Danielom Ricciardom (o ktorom bola reč, pozn. red.) nachádza niekoľko jazdcov: Albon alebo Cunoda, ktorý už bol spomínaný v súvislosti s Hondou. Dokonca aj niekto ako Oscar Piastri by mohol byť vážny kandidát, keď mu vyprší zmluva s McLarenom. Aj keď je Alonso skúsený a etablovaný pretekár, nezdá sa pravdepodobné, že by pokračoval dlho po roku 2025.“

„Áno, Ricciardo prináša veľký komerčný záujem a popularitu, ale má pred sebou ešte dlhú cestu, aby si obnovil reputáciu a mohol ašpirovať na miesto v top tíme,“ dodal Anderson.

Súvisiace články