logo F1online.sk

Stroll: Na sociálne siete nechodím, radšej hrám Xbox s priateľmi

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 8. 2023

Lance Stroll patrí k jazdcom s najväčšou stratou na tímového kolegu, ale ku kanadskému pretekárovi musíme byť féroví a dodať, že jeho „spoluhráč“ je jeden z najsilnejších. Prehrať s Alonsom nie je žiadna hanba, takže Lance sa nemusí vyhovárať a priznáva, že potrebuje zrýchliť.

Vyhovárať sa na auto alebo na pneumatiky je vždy pomerne jednoduché. Lance Stroll však svoju vyše stobodovú stratu na Fernanda Alonsa pripisuje jednoducho svojej jazde. Iste, aj jemu sa pritrafili nepredvídateľné okolnosti (napríklad porucha motora v Saudskej Arábii), ale tie neodôvodňujú rozostup medzi ním a tímovým kolegom.

„Úprimne si myslím, že v tomto roku došlo k viacerým udalostiam, ktoré boli mimo našu kontrolu a tvrdo nás zasiahli,“ povedal Stroll pre Motor Sport Magazine. „S čistými víkendami podľa mňa prídu aj lepšie výsledky.“

„Naozaj si to myslím, ale zároveň potrebujem dostať viac z môjho auta a jazdiť o niečo rýchlejšie, pretože v súčasnosti je Fernando vo všeobecnosti rýchlejší než ja. Musím teda nájsť spôsob, ako dokážem zrýchliť v zákrutách. Jednoduché, veď presne preto sme všetci tu, však?”

Lance z mnohých dôvodov nepatrí medzi najpopulárnejších pilotov na rošte a nikdy sa úplne nezbavil povrchnej nálepky „povolanie – syn“. Dominancia Alonsa dodáva kritikom palivo na ich posmešky, ale Stroll podľa vlastných slov nemá problém s negativizmom na internete, pretože sociálne siete skrátka ignoruje.

„Nečítam to, takže ma to nijak nefrustruje. Vy chodíte na sociálne siete, ale ja ich cez týždeň nenavštevujem,“ prehlásil Stroll.

„Zvyknem hrávať Xbox s priateľmi alebo som zvykol jazdiť na horskom bicykli, ale to mám dnes už zakázané. V zime zas snowboardujem, tiež hrávam golf alebo tenis. Robím aj ďalšie veci, o ktorých nemôžem hovoriť v rozhovoroch… Myslím tým, že na sociálne siete nemám veľa času. Vonku je obrovský svet a práve tam smeruje moja myseľ,“ povedal kanadský pretekár.

Súvisiace články