logo F1online.sk

Bojovať o pódiá bolo na začiatku sezóny len vzdialeným snom, hovorí Piastri

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 8. 2023

Keď mal McLaren na predsezónnych testoch problém odjazdiť pár kôl a na prvých pretekoch vôbec dôjsť do cieľa, vyzerali vyhliadky tohto tímu poriadne bezútešne. Prišiel však jeden veľký balík vylepšení a Lando Norris s Oscarom Piastrim odrazu bojujú o pódiá. Pre austrálskeho mladíka je to pri jeho prvej sezóne vítaná vzpruha.

Po kontroverznom rozchode s Alpinom potreboval presne takúto sezónu. V súčasnosti nikto nespochybňuje talent ani správnosť rozhodnutia Oscara Piastriho opustiť Alpine a vydať sa do Wokingu. Aj keď na prvé pódium stále čaká, pri pohľade na úvod sezóny vyzerá súčasná forma McLarenu ako obrovský úspech.

„Možno pred sezónou sme si mysleli, že za správnych okolností by sme sa mohli dostať na pódium, keď niekoľko našich súperov nedokončí preteky,“ povedal Piastri.

„Samozrejme, keď sezóna začala, bolo pódium len vzdialeným snom. Teraz sme oň však bojovali na troch podujatiach za sebou, čo je vcelku pozoruhodné. Pre mňa je to niečo úžasné. Je to motivujúce pomyslenie, že keď odvediete dobrú prácu, auto má na umiestnenie v najlepšej trojke,“ dodal Oscar.

Tento málo výrečný Austrálčan však zostáva nohami pevne na zemi. Ani skvelý víkend v Spa, druhé miesto v šprinte či forma McLarenu nezmenili nič na jeho cieľoch a prístupe. „Nie, podľa mňa sa tým nič nemení. Vždy sa len snažím vydať zo seba maximum. Stále sa mám čo učiť a niektoré veci naďalej iba spoznávam.“

„Som veľmi spokojný, myslím si, že zažívam z väčšej časti dobrú prvú sezónu. Určite sa vyskytli nejaké chyby alebo momenty, ktoré by som si prial urobiť inak, ale pri spätnom pohľade sa niečo také hovorí ľahko,“ povedal Piastri.

„S mojou jazdou som veľmi spokojný, aj keď ešte mám čo zlepšovať a musím sa ešte veľa učiť. Na druhej strane garáže stojí veľmi silný tímový kolega, ktorý mi veľmi pomáha zrýchľovať už len tým, že je pre mňa dobrým meradlom,“ dodal Oscar.