logo F1online.sk

Red Bull nemôže Pérezovi siahnuť na plat: Sú to výmysly, hovorí Marko

Sergio Pérez a Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 8. 2023

Sergio Pérez je v roku 2023 jedným z najčastejších terčov mediálneho záujmu, nie je to však pozitívna pozornosť. Všetci vedia, že Mexičan má zmluvu aj na budúcu sezónu, ale neukončí ju Red Bull predčasne? Je tím s jeho výkonmi spokojný? Čo by mohli robiť smerom do budúcna? Toto všetko sú otázky, ktoré nechce počuť žiadny športovec. Podľa poslednej mediálnej špekulácie sa dokonca Pérez bude musieť uskromniť.

Tieto informácie vyšli z rodiska jeho tímového kolegu Maxa Verstappena. Holandský Telegraaf počas belgického víkendu informoval, že Checo má v zmluve klauzulu, podľa ktorej musí byť obstojným súperom Maxa Verstappena. Vraj ak bude zaostávať o viac ako 125 bodov, môže mu zamestnávateľ siahnuť na plat – súčasný rozdiel je presne 125 bodov.

Poradca Red Bullu Helmut Marko sa však nad týmito správami len blahosklonne pousmial. „Neviem, odkiaľ to zas prišlo,“ prehlásil pre F1 Insider. „Sú to bohapusté výmysly. Všetky kontrakty sú prísne regulované a žiadne zníženie platu neobsahujú.“

„Môžem len zas a znova zopakovať, že naši jazdci sú v celkovom hodnotení na prvom a druhom mieste. V Pohári konštruktérov vedieme s veľkým náskokom. Pokiaľ ide o Péreza, má za sebou trochu krízu, ale v posledných dvoch pretekoch sa mu z nej podarilo dostať,“ hovorí rodák z Grazu.

„Verstappen je v súčasnosti neporaziteľný. Nepremohol by ho Pérez, ani ktokoľvek ďalší. Max skrátka jazdí vo vlastnej lige, preto by sa Checo nemal zapodievať porovnávaním s ním. Rád by som všetkým pripomenul, že má platný kontrakt aj na rok 2024,“ dodal Marko.

Uvidíme, v akej forme sa mexický pretekár objaví po letnej prestávke a ako bude odpovedať na ďalšiu lavínu špekulácií. Nateraz sa však zdá, že Pérez bude v Red Bulle pokračovať aj v roku 2024, čo potvrdil ako Christian Horner, tak Helmut Marko.