logo F1online.sk

Alonso: Lance bude musieť viesť tím a ja mu musím pomôcť

Fernando Alonso a Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 8. 2023

Ako dlho ešte zostane Fernando Alonso v kolotoči F1? Nevieme, ale podľa slov samotného španielskeho pretekára to už nebude dlho. Aston Martin postupne zlepšuje svoju formu a posúva sa do spoločnosti víťazných tímov. Otázka teda znie, bude tím pripravený na odchod Fernanda Alonsa?

Aj keď táto sezóna ukazuje, že plán urobiť z Lanca Strolla majstra sveta má vážne trhliny, Aston Martin pokračuje a plne podporuje syna majiteľa stajne. Niektorí žurnalisti a experti už naznačili, že v Silverstone by urobili najlepšie, keby sa Lanca zbavili, ale to nie je na programe dňa, čo vo svojich posledných vyjadreniach podčiarkol aj Fernando Alonso.

„Poznám svoju rolu, musím sa pokúsiť pomôcť tímu a takisto Lancovi,“ prehlásil španielsky pretekár v rozhovore pre BBC. „Ja budem pretekať ešte pár rokov – neviem, koľko presne –, ale on tu bude ešte mnoho sezón a bude musieť viesť tím smerom do budúcna. Rád mu pomôžem.“

„Nie je na tom nič záhadné, skrátka máme dobrý vzťah. Nebojujeme o titul. Keby tomu tak bolo, možno by sme spolu menej komunikovali alebo by vládlo trochu viac napätia medzi tímom a jazdcami. V súčasnosti však máme jasné ciele a pracujeme spoločne na ich splnení,“ dodal Alonso.

Španielsky matador svojho tímového kolegu v prvej polovici sezóny doslova zadupal do zeme a momentálne vedie s náskokom vyše sto bodov. Je preto veľmi otázne, či sa Lawrencovi Strollovi oplatí ďalej investovať do svojho syna.

V každom prípade platí, že Aston Martin ešte nie je majstrovský materiál a v Silverstone musia tvrdo pracovať na splnení všetkých kritérií pre skutočný top tím.

„O budúcnosti príliš nepremýšľam, len o nasledujúcich rokoch. Naším cieľom je naďalej rásť ako tím. V súčasnosti čelíme niekoľkým prekážkam, zlepšenej forme našich súperov a tiež horšej výkonnosti nášho monopostu na niektorých okruhoch. Považujem to však za veľmi zaujímavé a zároveň je to pre náš tím príležitosť posunúť sa vpred,“ povedal Alonso.

„Na ceste vždy narazíte na ťažkosti a prekážky. Je na nás, aby sme sa s nimi vysporiadali a prekonali ich. Máme naozaj šikovný tím a aj keď sa v tejto fáze sezóny trochu trápime, smerom do budúcna nás to len posilní,“ dodal.

Súvisiace články