logo F1online.sk

VC Belgicka objektívom Martina Trenklera: Vodná triešť aj šmuhy od podlahy v Eau Rouge

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2023

Premenlivé počasie na belgickom okruhu Spa-Francorchamps tešilo fanúšikov azda len s výnimkou sobotňajšieho posúvania programu. Sčasti suchá a sčasti mokrá trať predstavovala výzvu pre jazdcov, ktorí museli naplno využiť svoje schopnosti a skúsenosti, a fotografom ponúkla zaujímavú príležitosť zachytiť monoposty v najrôznejších podmienkach.

Takmer aprílové počasie nám z belgickej fotogalérie Martina Trenklera spravilo zmes naozaj rôznorodých fotografií. Na niektorých snímkach monoposty pre vodnú triešť takmer nevidno, na iných sa krásne vynímajú v lúčoch slnka.

Na niekoľkých záberoch si však môžeme všimnúť zaujímavé detaily. V Eau Rouge napríklad zaostrite na trať a žltú stopu, ktorú za sebou zanechávali dosky podláh monopostov zo sklolaminátu. Vedzte, že takéto odieranie podlahy môže viesť až ku diskvalifikácii; v pravidlách je presne stanovené jej maximálne opotrebovanie. Po kvalifikácii, šprinte a aj pretekoch našťastie všetci úspešne prešli kontrolou FIA.

Nuž a zábery z Eau Rouge sú samy o sebe lahôdkou. Presvedčte sa sami v nasledujúcej galérii!

Zároveň pripomíname, že každú galériu zo sezóny 2023 nájdete na stránke https://f1online.sk/galeria a čerstvé zábery aj na Instagrame Martina Trenklera.

Galéria

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
© Martin Trenkler 1/70