logo F1online.skF1online.sk

Norris sa ospravedlnil Verstappenovi a Maďarsku za rozbitú trofej: Možno som nemal vtipkovať

Lando Norris a Max Verstappen
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 7. 2023

Maďarská epizódka pokračuje aj v Belgicku. Príhoda s rozbitou trofejou je dokonalým paradoxom dnešnej doby. Na jednej strane nie je škoda za desaťtisíce eur nič úsmevné, na druhej vygenerovala táto kuriozita pre výrobcu pozornosť s mnohonásobne vyššou hodnotou.

Môžete na to mať dva pohľady, pričom oba sú celkom objektívne na mieste. Na jednej strane je tu zničená trofej za 40-tisíc eur, ktorá má zároveň aj kultúrnu hodnotu. Poškodenie cudzej veci takéhoto rozsahu vás môže za normálnych okolnosti dostať do veľkých problémov so zákonom. Samozrejme, z mnohých dôvodov to nebol Norrisov prípad, ale už len samotná skutočná výška škody našepkáva, že to nebola žiadna sranda.

Potom tu máme ešte druhý a úsmevnejší pohľad, ktorý zaujala väčšina verejnosti. Incident vyvolal na verejnosti obrovský záujem ako veselá kuriozita, čo len podporili Verstappen a Norris sériou vtipov pred mikrofónmi médií. Výrobca trofeje sa zaviazal vytvoriť novú, stála ho možno ďalších 40-tisíc eur, ale jeho produkty a jeho značka získala pozornosť a reklamu v oveľa vyššej hodnote, a to práve vďaka Norrisovi.

Lando však nasadil vo štvrtok pred novinármi v Belgicku vážnu tvár a urobil bodku za každou srandou. Aj keď sa ospravedlnil už v Maďarsku, tak v Spa zopakoval, že jeho vtipy zrejme neboli namieste.

„V prvom rade sa za to chcem ospravedlniť,“ povedal Norris novinárom v Belgicku. „Určite som niečo podobné nemal v úmysle. Veľmi dobre viem, čo to znamená pre Maďarsko a že je to súčasť ich kultúry.“

„Chcem si užiť oslavy na pódiu, ale urobiť niečo podobné som nechcel. Maxovi som sa ospravedlnil a párkrát som na túto tému vtipkoval, čo som možno nemal. Nemám z toho dobrý pocit, pretože keby to spravil on mne, bol by som nahnevaný.“

„Ospravedlňujem sa mu a zároveň aj ľuďom, ktorí vynaložili čas a úsilie na vytvorenie trofeje. Naozaj som nechcel, aby sa to stalo. Dám si nabudúce pri oslavách väčší pozor,“ sľúbil Norris.

Od novinárov však prišla trošku zákerná otázka, či zmení spôsob oslavy na stupňoch víťazov. „Povedal by som, že nie. Nie je dôvod, prečo by som mal, len si dám trochu väčší pozor, čo robím. Trofeje jednoducho odsuniem nabok a budem pokračovať,“ povedal Lando.

Na tento drobný „inčident“ reagoval aj Max Verstappen, ktorý z toho verný svojej povesti nerobil veľkú vedu. „Trofej beztak nepatrí mne, ale tímu. Okrem toho dostaneme novú, takže je to v poriadku. Sám neviem, čo s ňou spravili, ale v súčasnosti je asi doma v továrni. Vyrobiť novú trvá šesť mesiacov, takže si hádam za ten čas vystačia aj s rozbitou,“ okomentoval udalosť stroho Max.

Súvisiace články

Diskusia