logo F1online.sk

Moje silné stránky sa v tomto aute menia na slabiny, hovorí Magnussen

Nico Hülkenberg
© Filip Škripko
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 7. 2023

Dánsky pretekár Kevin Magnussen zažíva jednu z najnáročnejších sezón vo svojej kariére vo Formule 1. Vlani zažil nečakaný návrat a s ním aj obrovské uznanie za skvelé výkony. Micka Schumachera zdolal a do tejto sezóny vstupoval ako líder Haasu, ale Nico Hülkenberg veľmi rýchlo prevzal opraty a zaradil sa medzi najväčšie hviezdy v F1, kým Magnussen je takmer neviditeľný.

Nemecký pretekár na seba strháva pozornosť celej Formuly 1. V kvalifikáciách sa pravidelne dostáva do Q3 a Haas si vďaka nemu užíva v sobotu nemalú pozornosť. Na druhej strane, jeho tímový kolega Kevin Magnussen dokázal Hülkenberga v kvalifikácii poraziť len raz.

Zopakovalo sa to aj v Maďarsku, kde Hulk opäť postúpil do Q3, kým Magnussen vypadol už v Q1, čo sa v tejto sezóne stalo niekoľkokrát. Dánsky pretekár nad svojimi problémami s monopostom VF-23 rozjíma: „Z nejakého dôvodu sa trochu trápim s nízkym objemom paliva a na čerstvých pneumatikách. Za takýchto okolností nedokážem z auta dostať maximum a som veľmi nekonzistentný,“ povedal Magnussen.

„Je to takmer akoby sa moje silné stránky v tomto aute premenili na slabiny. Je to trochu náročné. Myslím si, že je to môj vrodený jazdecký štýl, ktorý spolu so špecifickými vlastnosťami auta stojí proti mne.“

„Nico pri jazde na jedno kolo a s čerstvými pneumatikami očividne dokáže z monopostu vyťažiť oveľa viac,“ dodal Magnussen.

Na druhej strane však musíme dánskemu pretekárovi priznať, že v pretekovom tempe je naďalej dosť silný. Obvykle však štartuje z posledných radov, čo spolu s veľmi slabou výkonnosťou monopostu VF-23 v pretekovom tempe znamená, že je v nedeľu takmer neviditeľný.

„V pretekovom tempe je to o inom. V tomto smere je, zdá sa, všetko v poriadku. Je to trochu mätúce, ale pracujem na tom. Nikdy som nezažil podobný problém, ale som si istý, že to dokážeme vyriešiť,“ dodal Magnussen.