logo F1online.sk

Podľa Marka sa Ricciardo môže vrátiť do Red Bullu

Júki Cunoda a Daniel Ricciardo
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 7. 2023

S Danielom Ricciardom späť v AlphaTauri ožil aj jeden dávny sen. Znie to priam neuveriteľne, ale po tom všetkom by sa austrálsky pretekár mohol opäť objaviť po boku Maxa Verstappena. Potvrdil to poradca Red Bullu Helmut Marko osobne.

Ricciardo nechal rýchlo zabudnúť na Nycka de Vriesa a jeho krutý odchod zo štruktúr Red Bullu. Viaceré zdroje v padoku potvrdili, že s Danielovým príchodom dosiahla morálka v AlphaTauri nových výšin. Jeho výkon na Veľkej cene Maďarska bol nepríjemným stretnutím s realitou aj pre Júkiho Cunodu, ktorý de Vriesa porážal a cítil sa veľmi komfortne, ale s príchodom Ricciarda sa môže vrátiť späť na zem.

Ricciardo po maďarskom víkende vedie nad Japoncom 1:0, keď ho porazil v kvalifikácii aj v pretekoch. Pri odchode z Budapešti počúval Daniel pochvaly zo všetkých strán a pridal sa k nim aj častokrát prísny poradca Red Bullu Helmut Marko, ktorý po fiasku s de Vriesom taktiež potrebuje, aby sa Ricciardovi darilo.

„V AlphaTauri sa môžu opäť usmievať,“ povedal Rakúšan. „Danielov výkon bol až prekvapujúco dobrý a v tíme sa poriadne zlepšila nálada.“

„V piatok boli inžinieri takmer v eufórii z výbornej spätnej väzby, ktorú dostali od Ricciarda,“ dodal Marko.

Slová pochvaly a nadšenia zo všetkých strán. Mali by sme však spomaliť. Po prvé, bola to len prvá veľká cena; a po druhé, v Red Bulle deklarovali zotrvanie Sergia Péreza aj v budúcej sezóne. Ricciardo tak môže cieliť na sedačku v hlavnom tíme „až“ v roku 2025. Podľa Marka to však nie je také jednoduché.

„Ak sa chce Ricciardo vrátiť do Red Bullu, musí skrátka podávať patričné výkony,“ prehlásil Helmut, ktorý nadviazal na svojho kolegu Christiana Hornera v otázke osudu Sergia Péreza.

„Pérez má platnú zmluvu do konca sezóny 2024,“ prehlásil Marko, ktorý však jedným dychom vyslal správu aj do tábora mexického pretekára. „Musí sa zlepšiť. Povedali sme mu, aby sa sústredil a nepozeral sa stále na Maxa. Potrebuje sa trochu viac uvoľniť.“