logo F1online.sk

Hill: Po boku Verstappena si viem predstaviť Norrisa

Max Verstappen a Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 7. 2023

Skvelý začiatok, následne katastrofa. Asi tak nejak by sa dalo opísať tohtosezónne počínanie Sergia Péreza. Mexičan sa v posledných piatich vystúpeniach vyšplhal na pódium len raz, zatiaľ čo jeho tímový kolega Max Verstappen zakaždým zvíťazil. Red Bull sa síce hotuje, že aj napriek pretrvávajúcej kríze 33-ročného pretekára jazdeckú zostavu meniť nemieni, no podľa Damona Hilla by tak rozhodne urobiť mal. Mať tú možnosť, Péreza by nahradil Landom Norrisom.

Lando Norris je považovaný za jedného z najtalentovanejších jazdcov na štartovom poli a prečo je tomu vlastne tak ukázal na nedávnej Veľkej cene Veľkej Británie. V Silverstone skončil na skvelom druhom mieste, a to aj napriek tomu, že mal v poslednom stinte obutú najtvrdšiu sadu pneumatík, zatiaľ čo jeho prenasledovatelia stavili zväčša na tu najmäkšiu.

Mladý Brit tak opäť raz predviedol, čoho je schopný. Roky však plynú a 23-ročný pretekár má aj naďalej k dispozícii monopost, ktorý je konkurencieschopný len zriedka – hoci McLaren vykazuje v uplynulých týždňoch razantné zlepšenie.

Damon Hill by Norrisovi doprial miestenku v jednom z top tímov, napríklad v takom Red Bulle. Rodák z Bristolu by mohol podľa majstra sveta z roku 1996 nahradiť v Milton Keynes trápiaceho sa Sergia Péreza, ktorý stráca na Maxa Verstappena už priepastných 99 bodov.

„Myslím si, že Pérez je pod tlakom,“ vyslovil sa 62-ročný Brit. „Red Bull si nemôže dovoliť mať také dobré auto a len jedného konkurencieschopného pretekára. Možno by mal staviť na Landa [Norrisa], ktorý je však ešte na niekoľko rokov zazmluvnený McLarenu.“

„Prekvapilo ma, že podpísal takú dlhú zmluvu [do konca roku 2025, pozn. red.]. Je to dlhé obdobie, počas ktorého mohol byť tri roky na vrchole. Ak si je človek sám sebou istý, tak musí vedieť urobiť krok vpred, keď je to potrebné,“ doplnil Hill.

A Norris ho očividne neurobil. Red Bull totiž priznal, že mal o pretekára McLarenu pred časom enormný záujem, ten však uprednostnil zotrvanie vo Wokingu. Rakúsky celok sa podľa všetkého ale nemieni vzdať a o Norrisa prejavuje podľa kuloárov záujem aj naďalej. Možno už čoskoro obdrží ďalšiu ponuku. Ako odpovie tentokrát?

Súvisiace články