logo F1online.sk

Vo Veľkej Británii to bolo o minimalizovaní škôd, priznáva Krack

Mike Krack
© LAT Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 7. 2023

Aston Martin sa vo Veľkej Británii vyložene trápil. Či to bola len jednorazová záležitosť, alebo už britskému celku začína dochádzať dych, napovie viac budúcotýždňový Hungaroring. Tak či onak, tímu so sídlom v Silverstone sa na domácej pôde podľa Mikea Kracka podarilo škody aj napriek podpriemernému pretekovému tempu minimalizovať. Mercedes sa britskej stajni síce opäť o niečo vzdialil, no náskok na Ferrari sa naopak navýšil.

Alonso skončil v desiatych pretekoch prebiehajúceho ročníka siedmy, zatiaľ čo Stroll už po štvrtýkrát v sezóne nebodoval. Pokiaľ by Ferrari tradične nedomrvilo stratégiu, v Aston Martine by si zrejme poriadne búchali hlavy o stenu. Keďže však stratégovia Scuderie nezostali svojej povesti nič dlžní, škody napokon až také veľké neboli.

Mike Krack zhodnotil počínanie si svojho tímu v Silverstone nasledovne: „Bolo to o minimalizovaní škôd. V sobotu a v nedeľu sme neboli takí rýchli, ako sme chceli byť. Keďže sme si však zo Silverstone odniesli viac bodov ako Ferrari, možno poznamenať, že sme škody minimalizovali.“

„Neustále hovorím, že nemôžeme byť v každých pretekoch na pódiu,“ poznamenal. „V desiatich pretekoch sme pódií získali [až] šesť. Neustále som prízvukoval, že prídu aj momenty, kedy to bude o niečo ťažšie – ako tomu bolo tentokrát.“

„Pred pretekmi sme si povedali, že sa musíme spoliehať na naše silné stránky, ktorými sú zastávky v boxoch, štarty, prevedenie a stratégia. V tomto smere to vypálilo celkom dobre. Na všetko vymenované sme sa mohli spoľahnúť a vďaka tomu sme sa vrátili domov so slušnými bodmi,“ dodal Krack.

Súvisiace články