logo F1online.sk

Marko o Norrisovi: Perfektne by zapadol do Red Bullu

Max Verstappen a Lando Norris
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková11. 7. 2023

Poradca Red Bullu Helmut Marko sa postaral o ďalší rozruch, keď naznačil, že Lando Norris by sa perfektne hodil do Red Bullu. Marko údajne viedol aj intenzívne rozhovory s Britovým manažérom Markom Berrymanom. Treba ale podotknúť, že Norris je „papájovým“ upísaný ešte na niekoľko sezón.

Počas posledného podujatia v Silverstone bol najväčšou hviezdou práve Norris, ktorý sa hneď v prvom kole dostal do čela pred takmer nepremožiteľného Maxa Verstappena. Pozíciu síce napokon neudržal, aj tak však doma obsadil skvelé druhé miesto.

Netreba sa teda čudovať, že jeho výkon upútal aj pozornosť aktuálne najlepšieho tímu na štartovom rošte. K prípadnému prestupu by však nemalo dôjsť skôr ako v roku 2026, keďže Norris má s McLarenom dlhodobú zmluvu a výkonný riaditeľ stajne Zak Brown ju nemieni ukončiť.

To si uvedomuje aj samotný Marko. „S McLarenom má zmluvu do roku 2025, ale z mladých jazdcov je jednoznačne najsilnejší. Povahou by do Red Bullu zapadol. Okrem toho nie je žiadnym tajomstvom, že s Maxom sú dobrí priatelia.“

K Verstappenovmu priateľstvu s Norrisom sa po Silverstone vyjadril aj šéf Red Bullu Christian Horner: „Je vidieť, že sa mu pretekanie s Landom páčilo.“

„Včera večer som pozval všetkých jazdcov ku mne domov na grilovanie a videl som, že sa hneď začali rozprávať o rôznych pretekových situáciách. Keď spomínali na to, čo sa stalo v F3 či v motokárach, oči sa im až rozžiarili,“ uviedol šéf červených býkov.

Red Bull sa netají tým, že hľadá náhradu za Sergia Péreza, ktorý momentálne nepodáva uspokojivé výkony, a to najmä v kvalifikáciách. Marko ale stále tvrdí, že do konca tejto sezóny k výmene určite nedôjde. „Naozaj chceme mať aj druhé miesto v šampionáte jazdcov. Ak vymeníme pilota, prídeme o body, takže pre nás to ani neprichádza do úvahy.“

Mexičan však nemá isté, že si druhé miesto v celkovom poradí aj udrží. Tretí Fernando Alonso totiž naňho stráca už len 19 bodov.