logo F1online.sk

Red Bull bol v Monze jalový. Verstappen s poruchou, Albon s poškodeným autom

Max Verstappen
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 9. 2020

Uštipačné slová Tota Wolffa a celého Mercedesu boli po sobote namierené najmä proti Red Bullu. Ten mal v nedeľu dobrú príležitosť to hlavnému súperovi vrátiť. Tím okolo Christiana Hornera však Monzu opúšťa s ešte väčšou pachuťou, než Mercedes.

Pred pretekmi bol najväčším favoritom na tretie miesto Max Verstappen, hoci štartoval z piateho miesto. Už po zhasnutí červených svetiel sa však začalo všetko kaziť. Holanďan býva na štarte obvykle veľmi dobrý, tentoraz mu však vôbec nevyšiel a prepadol sa o tri miesta. A rovnaká pesnička to bola i v polovici pretekov, keď si všetci piloti štart zopakovali.

„Mal som zlý štart,“ priznal Verstappen. „Následne sme sa zasekli vo vláčiku, kde ste nedokázali nikoho predbehnúť. Štart však naše preteky kompletne zruinoval. Po prerušení pretekov sa dostavil problém s motorom. Ešte presne nevieme, čo sa stalo, no museli sme odstúpiť.“

O nič slávnejšie to nebolo ani na strane Alexa Albona. Ten mal takisto problematický štart, keď v prvej zákrute kolidoval s neskorším víťazom Pierrem Gaslym, pri ktorom si poškodil svoj monopost. Následne dostal za incident s Romainom Grosjeanom päťsekundový trest. Pri reštarte bol britsko-thajský pretekár na poslednom mieste a na ňom s poškodeným autom preteky i dokončil. Nedostal sa dokonca ani pred pilotov Williamsu.

„Neviem ako veľmi, ale áno, auto bolo poškodené. S chlapcami sa na to určite pozriem. Nemali sme totiž žiadny grip. Som zvedavý, čo na to povie tím, keďže tieto preteky v našom podaní nebola žiadna sranda,“ povedal po pretekoch Albon.

„Auto bolo poškodené pomerne dosť, myslím, že to odniesla podlaha na ľavej strane. Potom prišla penalizácia a naše preteky tým v podstate skončili. Pre všetkých to bol ťažký víkend. Aj bez všetkých ostatných okolností by to bolo náročné. Aspoň, že AlphaTauri mala dobrý deň, za čo im patrí pochvala. My dáme hlavy dokopy a sústredíme sa na Mugello,“ dodal Albon.

K pretekom zaujal krátke stanovisko i šéf tímu Christian Horner. „Alex utrpel poškodenie podlahy pri incidente v prvej zákrute. Bolo to pomerne vážne, keďže bol o sekundu na kolo pomalší. Preto finišoval až pätnásty.“

„Chcem však pogratulovať všetkým v AlphaTauri, najmä Franzovi, Pierrovi a Honde, ktorí dokázali niečo úžasné. Z našej strany to nebol ten najlepší víkend, no budeme tvrdo pracovať, aby sme sa o týždeň v Mugelle vrátili tam, kam patríme,“ povedal Horner.

Omnoho viac sa toho už od Red Bullu asi nedozvieme, keďže tím zrušil aj svoju tradičnú tlačovú konferenciu, čo nie je práve pozitívny signál.

Súvisiace články