logo F1online.sk

Čakali sme viac, hovorí sklamaný Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2020

Renault mal byť čiernym koňom Veľkej ceny Talianska, no v sobotu z neho bol skôr taký čierny poník. Po sľubnom piatkovom tempe Ricciardo získal len neuspokojivú siedmu priečku. Austrálčan je sklamaný, hovorí len o minimalizácii škôd.

Daniel Ricciardo dosiahol v Belgicku solídny výsledok, keď okrem štvrtého miesta získal aj bodík za najrýchlejšie kolo pretekov. Sám cítil, že prvé pódium v tejto sezóne mal na dosah — a spolu s ním aj výhru v stávke s Cyrilom Abiteboulom. Tam mu to ešte nevyšlo, ale Abiteboulovi pohrozil, že v Monze by sa tak mohlo stať, keďže ide o trať, na ktorú tímy nasadzujú balíky s ešte menším prítlakom. To malo Renaultu vyhovovať.

“Mám taký pocit, že to siedme miesto bolo svojím spôsobom takou minimalizáciou škôd. V kvalifikácii sme trochu zaostávali. Neukázali sme rýchlosť, ktorú sme predviedli v piatok alebo dnes ráno. Mal som z toho pocit, že ostatní sa posúvali trochu viac vpred a my sme možno zostali stáť na mieste,” hodnotil sobotu v Monze Daniel Ricciardo.

Renault sa v Belgicku dostal do bezprostrednej blízkosti McLarenu, Racing Pointu a Ferrari v boji o tretiu priečku Pohára konštruktérov. Po kvalifikácii majú ale lepšie rozohranú partiu piloti McLarenu. Sainz skončil tretí a Norris šiesty.

Honey Badger vzápätí pokračoval: “Keby sme sa len dostali do tretej časti, hovoril som si. Nedával som si vysoký cieľ, ale popri tom, ako sa tá kvalifikácia vyvíjala, nebol postup do Q3 taký zlý. A potom skončiť na siedmom mieste — viem, že sme dosť hlboko na to, aby sme bojovali a pretekali s autami, s ktorými by sme mali pretekať. Netvrdím, že sme od radosti celí bez seba, ale s prihliadnutím na to, ako sa tá kvalifikácia vyvíjala, si myslím, že siedme miesto je dobré zotavenie sa.”

Netreba zatiaľ vešať hlavu, preteky sú až v nedeľu a príležitostí na predbehnutie je v Monze tiež dostatok. “Naša preteková rýchlosť je o trochu lepšia, takže som sebavedomý, že môžeme trochu pridať.”

“Ako som už povedal, myslím si, že skončiť kvalifikáciu so siedmym miestom je v skutočnosti celkom dobrá práca — aj keď áno, pred týmto víkendom sme dúfali v niečo lepšie,” doplnil Ricciardo.

Súvisiace články