logo F1online.sk

Stroll Vettelovi stačil, Alonsovi nie. Na Sebastiana to vrhá zlé svetlo, myslí si Windsor

Fernando Alonso a Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 6. 2023

Zatiaľ čo Alonso so Strollom poriadne zametá, s Vettelom hral Kanaďan pomerne vyrovnanú partiu. Podľa Petera Windsora to vypovedá o kvalite Španiela a zároveň vrhá zlé svetlo na štvornásobného majstra sveta.

Aston Martin disponuje v prebiehajúcom ročníku mimoriadne konkurencieschopným monopostom, no Lance Stroll sa nie a nie chytiť. Naproti tomu, jeho starší a skúsenejší tímový kolega Fernando Alonso má na konte už skvostných šesť pódiových umiestnení.

Kanaďan si svojimi aktuálnymi biednymi výkonmi ruinuje vcelku solídne renomé, ktoré nadobudol v predchádzajúcich rokoch. Vlani, ako aj predvlani totiž dokázal sekundovať Sebastianovi Vettelovi – jednému z najúspešnejších pretekárov histórie.

Komentátor a bývalý manažér Williamsu či Ferrari Peter Windsor však naznačuje, že o túto vyrovnanú šachovú partiu sa nepostaral ani tak Stroll svojimi výkonmi, ale skôr Nemec svojou nemohúcnosťou.

„Stroll si voči Alonsovi počína horšie ako proti ktorémukoľvek zo svojich predošlých kolegov, všakže?“ nechal sa počuť Peter Windsor.

„Vypovedá to veľa o Fernandovi a zároveň vrhá zlé svetlo na Sebastiana Vettela.“

Hoci si Stroll v aktuálnej sezóne počína priam hrôzostrašne, v Aston Martine zotrvá podľa Windsora aj naďalej. Predsa len, v stajni so sídlom v Silverstone má hlavné slovo Lawrence Stroll, ktorý sa svojho syna zastane stoj čo stoj.

„Nemyslím si, že prestúpi inam,“ poznamenal Windsor. „A to preto, že Lawrence Stroll kúpil a vybudoval tento tím len kvôli tomu, aby poskytol svojmu synovi Lanceovi sedačku. Nemyslím si, že by sa Lance musel obhliadať po novom mieste.“

„Bolo by však celkom vtipné, keby Lance Stroll povedal svojmu starému otcovi, že opúšťa Aston Martin, aby šiel jazdiť napríklad za taký Red Bull.“

„Nechal by tak starého muža riadiť tím, ktorý ho vytvoril a kúpil len preto, aby umožnil svojmu synovi pretekať. Bolo by to smiešne, a to je všetko, čo k tomu môžem povedať,“ zakončil Windsor.

Súvisiace články