logo F1online.sk

Bývalý inžinier Mercedesu a Haasu vychválil prístup a odhodlanie Micka Schumachera

Mick Schumacher
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2023

Má ešte Mick Schumacher šancu na návrat do Formuly 1? Po excelentnom predstavení Nica Hülkenberga šance syna sedemnásobného šampióna poklesli. Na druhej strane môže počítať s veľkou podporou mocného Tota Wolffa a naposledy ho na sociálnych sieťach vychválil aj bývalý hlavný stratég Haasu.

Nebudeme si klamať, pod Güntherom Steinerom nemal nemecký mladík na ružiach ustlané. Americká stajňa sa napokon rozhodla siahnuť po zmene a Schumacher sa stal rezervným jazdcom v Mercedese. Z tejto pozície číha na svoju šancu, ale s návratom to nebude mať jednoduché.

„Myslím si, že vlani ho dokonalo pochovali. Podľa mňa robia súčasné tímy chybu, keď o Micka nemajú záujem,“ prehlásil šéf Mercedesu Toto Wolff.

„Musíte mu poskytnúť pracovné prostredie a koncepciu, ktoré sa líšia od ostatných pilotov, pretože každý sme trochu iný. Myslím si, že nech po ňom siahne ktokoľvek, získa do svojich radov veľmi dobrého pilota,“ dodal Wolff.

Ešte väčší kompliment mu zložil bývalý hlavný stratég Haasu Mike Caulfield. Tento muž dnes už nepracuje v prostredí Formuly 1, takže sa môže slobodne aktivizovať na sociálnych sieťach. Anglický inžinier pracoval medzi rokmi 2010 a 2016 ako stratég Mercedesu, potom medzi rokmi 2016 a 2021 ako hlavný stratég Haasu, takže sa za tie roky mal možnosť stretnúť s nejedným fantastickým pretekárom, vrátane majstrov sveta ako Michael Schumacher, Lewis Hamilton či Nico Rosberg.

„Jeho prístup a odhodlanie patrí k tomu najlepšiemu, čo som videl u jazdcov, s ktorými som pracoval. Počul som veľa ľudí hovoriť, že sa tam dostal len vďaka svojmu menu, ale práve pre svoje meno čelil omnoho vyšším nárokom. Dúfam, že niekedy dostane šancu v poriadnom aute,“ napísal Caulfield na Twitteri.

Asi neprekvapí, že tieto slová vyvolali intenzívnu diskusiu, do ktorej sa autor tohto výroku intenzívne zapojil. Samozrejme, že hlavným argumentom odporcov podobných myšlienok sú výkony Hülkenberga, ale to Caulfield zmietol zo stola.

„Uvedomujete si, že Hulkov tohtoročný monopost je dosť odlišný v porovnaní s tým, čo mal vlani v rukách Mick? Okrem toho, Hulkovo pretekové tempo bolo dosť šokujúce,“ odpovedal jednému z fanúšikov.

„Hulk a Mick nikdy nejazdili v rovnakom aute, takže celkom nechápem, ako to môžete porovnávať.“

„Povedal som, že jeho prístupu a odhodlaniu sa nedá nič vytknúť. Iste, sú tam rýchlejší a talentovanejší jazdci, takže asi ťažko dostane miesto v Mercedese, Ferrari alebo Red Bulle, pokým sa najprv nepresadí inde,“ uviedol Caulfield.

Súvisiace články