logo F1online.sk

Alonso očakáva, že Aston Martin bude mať v Rakúsku „o trochu lepšie tempo“

Fernando Alonso pred Lewisom Hamiltonom
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2023

Dookola omieľaná otázka: komu bude nasledujúci okruh viac vyhovovať? Po Kanade sa presúvame do Rakúska, čo je jednoduchý okruh s dlhými rovinkami a niekoľkými rýchlymi zákrutami. Vlani tu vládlo Ferrari, ale v tomto roku bude jasným favoritom Red Bull. Lídrovi šampionátu sa však chystá znepríjemniť život Fernando Alonso.

Monopost AMR23 sa v Kanade predstavil s nezanedbateľnými novinkami. Tam však veľmi nezáležalo na rýchlosti v zákrutách a aerodynamika tam nehrala veľkú rolu. Ani Rakúsko nie je klasický okruh s vysokými požiadavkami na prítlak, ale predsa by sa tu mohli viac prejaviť prednosti zeleného monopostu.

Pilot tímu Fernando Alonso však upozorňuje, že partičku zo Silverstone nečaká na Red Bull Ringu jednoduchý víkend, zvlášť pri neštandardnom formáte.

„Šprintový víkend pre nás nie je ideálny,“ povedal Alonso. „Stále potrebujeme viac času a viac tréningu, pretože musíme trochu lepšie porozumieť autu a optimalizovať náš balík. V Rakúsku nás však čaká len jeden voľný tréning.“

„Okruh bude pre náš balík o niečo lepší, takže možno budeme mať v Rakúsku aj o niečo lepšie tempo,“ dodal Alonso.

Jeho šéf Mike Krack sa teší, podobne ako mnoho ďalších, že po sérii špecifických podujatí Formula 1 konečne zavíta na tradičné trate. Druhá tretina sezóny bude plná klasických okruhov, ktoré dokážu preveriť všetky aspekty monopostov.

„Kanada je špecifická. V Barcelone som povedal, že vždy potrebujete počkať niekoľko pretekov, aby ste zistili, ako na tom naozaj ste. Kombinácia charakteristík trate a nových komponentov vám sťažujú snahu získať jasný obraz. Bezpečne sa v tejto chvíli dá povedať, že Red Bull je vpredu. Všetko ostatné záleží skôr od aktuálnej formy, charakteru okruhu alebo zmesi pneumatík,“ povedal Krack, ktorý zároveň vyjadril spokojnosť s fungovaním vylepšení v Kanade.

„Podľa toho, čo sme videli, vylepšenia fungovali. Čaká nás niekoľko tratí s vysokorýchlostnými zákrutami a myslím si, že v tejto oblasti sa zlepšujeme. Vlastne sa na to tešíme, pretože si myslím, že na takýchto okruhoch uvidíme skutočnú silu Red Bullu a získame lepší obraz o našej skutočnej forme,“ dodal Krack.

Súvisiace články