logo F1online.sk

Bývalí piloti Johnny Herbert a Paul di Resta nebudú v novej sezóne pokračovať ako experti britskej televízie Sky Sports.

25. januára 2023, 18:57

Bývalí piloti Johnny Herbert a Paul di Resta nebudú v novej sezóne pokračovať ako experti britskej televízie Sky Sports.

Ďalšie rýchle správy

včera 21:53

Zak Brown povedal Landovi Norrisovi, že keby si oholil briadku (alebo polobriadku), tak by za celé preteky tých sedem desatín nazbieral.

“Trvalo mi zasraných 24 rokov, kým som si vypestoval toto!” rozosmial sa pilot McLarenu.

včera 21:52

Najvyššiu maximálku VC Emilia Romagna zaznamenal Fernando Alonso. Na rovinke a s pomocou DRS uháňal rýchlosťou 350 km/h.

včera 21:51

Max Verstappen práve v historických štatistikách pódií predbehol Kimiho Räikkönena. Holanďan ich má na konte 104.

Ďalší na rade sú Alain Prost a Fernando Alonso, ktorí pili šampanské 106-krát.

včera 18:24

Technický riaditeľ Mercedesu James Allison opúšťal okruh so zaujímavým suvenírom. Na pleciach si niesol nos monopostu, vraj ho chce vziať do továrne v Brackley.

včera 18:23

Frédéric Vasseur si v padoku vyhliadol Zaka Browna, aby mu nasadil šiltovku Ferrari. Ten mu službičku z Miami vrátil a takto sa s ňou promenádoval po padoku.

včera 17:43

Fernando Alonso si v Imole pripísal najhorší výsledok svojej dlhej kariéry. Vo výsledkoch sa už raz objavil na devätnástej priečke, ale na VC Mexika 2022 po zlyhaní pohonnej jednotky nedorazil do cieľa.

včera 17:43

Max Verstappen vyhráva častejšie ako Lewis Hamilton. Zo všetkých veľkých cien, do ktorých nastúpil, vyhral až 30,7%, zatiaľ čo Lewis Hamilton ich ovládol len 30,3 percenta.

Verstappen je v tomto ohľade najlepším jazdcom od čias Jima Clarka (34,7%).

včera 17:39

Max Verstappen odjazdil takmer celé nedeľné preteky s nožom na krku. Hneď na začiatku trikrát porušil traťové limity a dostal čierno-bielu vlajku. Keby prekročil bielu čiaru ešte raz, dostal by päťsekundový trest a o víťazstvo by prišiel.

Takto vyzerá prehľad všetkých škrtnutých časov:

včera 17:35

Na štartovom rošte VC Emilia Romagna boli hneď dvaja premiéri. Na jednej strane premiérka Talianska Giorgia Meloniová, ale okrem nej aj premiér Thajska Srettha Thavisin.

Karun Čandhok žmurká jedným očkom: “Pôjde F1 do Thajska?”

včera 17:34

Sebastian Vettel sa na záver svojej jazdy poklonil pred oboma vlajkami.

včera 17:33

Pred štartom pretekov divákov potešil Sebastian Vettel jazdou v Sennovom McLarene MP4/8 zo sezóny 1993, ktorý bol upravený tak, aby mohol jazdiť aj s ekologickým palivom. Kiežby sme tam mohli byť a počuť ten zvuk na vlastné uši!

Sebastian Vettel odjazdil niekoľko kôl a na konci z kokpitu vytiahol brazílsku a rakúsku vlajku. Takto si pripomenul 30. výročie od smrti Ayrtona Sennu a Rolanda Ratzenbergera.

včera 17:32

Max Verstappen dnes nejazdil stopercentne vyspatý. Pilot Red Bull dnes už totiž jazdil na virtuálnej 24-hodinovke na Nürburgringu. Večer absolvoval trojhodinový, dnes ráno ďalší dvojhodinový stint.

Prezradil, že spal dovedna sedem hodín. “Sedem hodín je dosť. Chcel by som spať aj viac, ale sedem stačí. Teším sa na dnešný deň a pretekanie. Mali sme však dobré stinty a hodinu a 45 minút pred koncom vedieme, takže to sledujem, ako môžem, je to zábava,” povedal krátko pred štartom veľkej ceny.

V nedeľu sa stal prvým pilotom v histórii, ktorý vyhral 24-hodinové preteky, zatiaľ čo sedel v kokpite monopostu F1 a chystal sa na štart.

Ďalšie rýchle správy