logo F1online.skF1online.sk

Najrýchlejší pitstop v Mexiku predviedli mechanici McLarenu

dnes 12:27

V Mexiku boli najlepší mechanici McLarenu. Oscar Piastri mal vymenené všetky štyri pneumatiky za 1,90 sekundy. Škoda, že to napokon nedokázal zužitkovať.

Ďalšie rýchle správy

dnes 12:27

Ruky kameramana v prvej zákrute delili doslova centimetre od zadného krídla letiaceho monopostu Júkiho Cunodu. Mal obrovské šťastie, že sa monopost nedostal vyššie do vzduchu.

dnes 12:26

Lewis Hamilton sa stal druhým jazdcom v histórii, ktorý odjazdil 20-tisíc pretekových kôl. Na čele rebríčka je Fernando Alonso (21593 kôl).

[F1] An unprecedented amount of laps raced by Fernando and Lewis
byu/Takagero informula1

dnes 12:26

Strategický prehľad VC Mexika 2024

dnes 12:26

V Maranelle pribudla ďalšia víťazná vlajka.

Yet another flag has been added in Maranello!
byu/JosephPetrassi informula1

dnes 07:28

Po pretekoch najskôr Zak Brown pokazil-vylepšil tímovú fotku Ferrari, potom to Carlos Sainz vrátil McLarenu!

dnes 07:27

Charlesovi Leclercovi na tlačovej konferencii vykĺzlo slovíčko “f*ck”

“Chytil som pretáčavý šmyk, ktorý som zachránil, potom som chytil pretáčavý šmyk z druhej strany a hovorím si: Doriti! Našťastie…” vysvetľoval Leclerc, keď si uvedomil, čo vyviedol. “Ach, nie! Nie! Nechcem sa pridať k Maxovi!”

dnes 07:26

Christianovi Hornerovi sa nepáčilo, ako sa Liam Lawson zachoval k Sergiovi Pérezovi. Po pretekoch si ho zavolal na koberček.

včera 23:48

Max Verstappen vlani ťahal šnúru desiatich víťazstiev za sebou. Tento rok ťahá šnúru desiatich pretekov bez víťazstva.

včera 23:48

Carlos Sainz sa už v tejto sezóne ani matematicky nemôže stať majstrom sveta. Do konca sezóny môže nazbierať najviac 360 bodov, no Max Verstappen ich má už v tejto chvíli 362.

včera 23:48

Komisári upravili verdikt v prípade súboja Maxa Verstappena a Landa Norrisa v štvrtej zákrute. Najskôr rozhodli, že Holanďan si zaslúžil len desaťsekundový trest, no následne mu k nemu pribalili aj dva trestné body.

Na konte má šesť trestných bodov.

včera 18:52

Esteban Ocon bude dnes štartovať z boxovej uličky. Alpine sa rozhodol na jeho monoposte vymeniť batériu, pri čom porušil pravidlá parc fermé.

včera 13:33

Carlos Sainz vysvetlil, prečo na konci svojho kola zvolil nezvyčajnú stopu a k cieľovej čiare šiel po vnútornej strane zákruty. “Toto je taký Landov prístup. Myslím, že to má z iRacingu alebo odkiaľ, že rád k cieľovej čiare ide najkratšou cestou. Povedal som si, že nemám čo stratiť a možno to bude rýchlejšie, možno získam jednu alebo dve tisícinky a nechcem ich tentoraz nechať na stole. Spomínam si z našich spoločných čias v McLarene, že to tak zvykol robiť a bol som trochu zaskočený.”

včera 12:39

Pretekár Billy Monger, ktorý v roku 2017 prišiel o obe končatiny po nehode v Donnington Parku, prelomil rekord Ironmana na majstrovstvách sveta na Havaji.

Neuveriteľných 226 kilometrov (3,9 km plávanie, 180 km bicykel a 42 km beh) absolvoval v čase 14 hodín, 23 minút a 56 sekúnd, čím o dve hodiny vylepšil doterajší rekord v kategórii pretekárov s dvomi amputovanými končatinami.

Jeho pôvodným cieľom bolo zmestiť sa do 17-hodinového limitu.

včera 07:11

Frédéric Vasseur po kvalifikácii: “Vlani sme boli dobrí v kvalifikáciách, tento rok sme dobrí v pretekoch. V ďalšej sezóne budeme v oboch!”

včera 07:11

Lando Norris bol v kvalifikácii najsilnejší v druhom sektore, no prvú a poslednú tretinu trate ovládol Carlos Sainz.

Ako dopadli ostatní jazdci?