logo F1online.skF1online.sk

Binotto prezradí meno druhého jazdca v novembri

dnes 11:29

Mattia Binotto pred pretekmi prezradil, že meno druhého jazdca Audi spoznáme v polovici novembra. Dosť sa nám to naťahuje, keďže pôvodný plán hovoril o konci septembra.

Audi sa však už nemá kam ponáhľať. Má posledné voľné miesto a môže sa ešte pokúsiť vyžmýkať jednotlivých kandidátov o posledné centy.

Ďalšie rýchle správy

dnes 11:54

Sauber sa od čias stajne Super Aguri môže stať prvým tímom, ktorého obaja piloti v jazdeckom šampionáte obsadia nižšie pozície, než koľko je na rošte monopostov. Kuan-jü Čou je v hodnotení 21. a Valtteri Bottas drží 23. miesto.

Super Aguri v roku 2006, keď sme mali na rošte 22 áut, obsadilo 23. (Takuma Sato), 25. (Judži Ide), 26. (Sakon Jamamoto) a 27. (Franck Montagny) pozíciu.

dnes 07:41

Franco Colapinto po pretekoch žartoval o tom, že prišiel o bod za najrýchlejšie kolo: “Najrýchlejšie kolo zobral Francúz [Ocon]. Prečo vymenili pneumatiky, bratku? Potrebujeme šetriť planétu! Dajte mi ho späť!”

Esteban Ocon sa mu napokon na sociálnych sieťach ospravedlnil.

dnes 07:13

Charles Leclerc po pretekoch pochválil šéfa stratégov Ravina Jaina za to, akú “vynikajúcu robotu” odvádza a “dobre manažuje emócie”, čo vraj bola slabina boxového múrika Ferrari v minulosti.

dnes 00:19

Carlos Sainz, keď dostal trofej Pirelli: Hodím to o zem, uvidíme, čo sa stane.

Ale nie, Španielovi len vypadla z rúk a mal šťastie, že sa tentoraz udeľovali len zmenšené pneumatiky. Pôvodne však Pirelli chcelo víťazom odovzdať postavičky, ktoré niekomu pripomínali figúrku Lego, niekomu zas Mickey Mousa. Netušíme, prečo sa dodávateľ pneumatík rozhodol, alebo prečo bol prinútený tieto trofeje zrušiť.

dnes 00:14

V Maranelle už večer visela ďalšia víťazná vlajka. Naľavo sú víťazstvá Ferrari vo Formule 1, napravo vo WEC.

Another flag’s been added in Maranello!
byu/JosephPetrassi informula1

včera 17:55

George Russell odštartuje do nedeľných pretekov z boxov. Tím opravoval monopost celú noc a britský pretekár sa vracia k špecifikácii zo Singapuru. Naopak, na prekvapenie mnohých, Lewis Hamilton nič nemení, nastavenie ani pohonnú jednotku, a odštartuje zo sedemnásteho miesta.

včera 14:40

Max Verstappen kritizuje FIA za to, že za dejisko koncoročného odovzdávania ciel FIA Gala vybrala Rwandu. Vycestovať do takej vzdialenej krajiny totiž môže byť pre viacerých problém. “Každý, kto ide na Gala, si to hradí zo svojho. Ja si to môžem dovoliť, ale niektorí ľudia tie peniaze nemajú.”

Netreba zabúdať na to, že na odovzdávanie cien nepôjdu len najlepší jazdci z F1, WEC alebo Formuly E, ktorých jedna letenka určite nezruinuje. Týka sa to však aj detí v motokárach a juniorských šampionátoch. “Mali by sa na to pozrieť. Ak vás FIA pozvala, mala by vám preplatiť cestovné náklady. Je to trochu zvláštne; ste pozvaní, musíte tam ísť a musíte si to zaplatiť. Keď som bol v motokárach, vždy sme si to museli platiť sami.”

včera 14:39

Súboj Fernanda Alonsa a Liama Lawsona sa ťahal dosť dlho. Nech sa páči, tu je dvojminútový zostrih toho najlepšieho z bitky mladíka a veterána.

včera 14:38

Čo hovorí na politický boj Red Bullu a McLarenu Max Verstappen? “Je mi to jedno. Nie je to tak, že by sme si zrovna volali, ale so Zakom Brownom mám dobrý vzťah. To nie je môj problém, že sa s Christianom Hornerom nemajú v láske.”

včera 02:27

Cenu pre víťaza kvalifikácie odovzdal olympijský víťaz a svetový rekordér v skoku o žrdu Mondo Duplantis. Keďže sa z viacerých uhlov podobá na Georgea Russella, viedlo to k vtipom, že pilot Mercedesu sa z nehody v kvalifikácii veľmi rýchlo dostal.

včera 02:22

Sauber Valtteriho Bottasa v závere šprintu zachvátili plamene. Pred kvalifikáciou vraj mechanici nemali málo práce, aby vymenili všetky diely poškodené požiarom.

19. októbra 2024, 21:45

Lando Norris vyviazol s čistým štítom. Komisári neudelili žiadny dodatočný trest.

19. októbra 2024, 20:57

Na tlačovke po šprinte je Verstappen o niečo výrečnejší. Logicky preto dostal otázku, či jeho bojkot skončil. “Nie, len som dobrý človek,” odpovedal Max.

19. októbra 2024, 20:54

Riaditeľstvo pretekov zaznamenalo počínanie Landa Norrisa v poslednom kole a následne odovzdalo záležitosť komisárom. Jedná sa o jeho jazdu v súboji s Charlesom Leclercom. Angličan zjavne nezmenil smer pri brzdení, ale brzdil veľmi skoro. Preto ho zaznamenali za “nepredvídateľnú jazdu”.

19. októbra 2024, 08:56

Kuan-jü Čou v piatok dostal novú batériu, ku ktorej mu FIA pribalila penalizáciu straty piatich miest. Vzhľadom na to, že v dnešnej kvalifikácii zrejme beztak skončí medzi poslednými, si z toho nemusí robiť ťažkú hlavu.

Liam Lawson má navyše penalizáciu až 60 pozícií.