logo F1online.skF1online.sk

Verstappenov bojkot pokračuje

dnes 17:26

Zdá sa, že Verstappen na tlačovkách stále drží bobríka mlčania.

Na otázku, či by opäť uprednostnil, aby mu novinári kládli otázky vonku, odvetil: “Bol to dlhý deň…”

Ďalšie rýchle správy

dnes 19:59

Lando Norris sa na tlačovke veľmi bavil na bojkote a stručných odpovediach Maxa Verstappena.

dnes 19:59

Tentoraz čakala sprcha so šampanským Landa Norrisa.

dnes 19:58

Maršali sa počas prehliadky jazdcov náramne zabávali. Jeden dokonca napodobňoval varana, ktorý sa v sobotu hral na monopost.

dnes 16:36

Franco Colapinto predviedol neskutočný manéver do prvej zákruty, ktorým tak veľmi naštval Alexa Albona. Argentínčan však získal tri pozície.

View post on imgur.com

dnes 16:33

Pierre Gasly odjazdil na stredne tvrdých pneumatikách 37 kôl, keď sa medzi ním a jeho inžinierom zrodila takáto vysielačka:

Inžinier: Zostávame na trati, zostávame vonku.
Gasly: Prečo mi to robíte?
Inžinier: OK, potrebujeme už len pár kôl, Pierre.

dnes 16:32

Sergio Pérez sa už definitívne nestane majstrom sveta v roku 2024. Keby do konca sezóny len vyhrával a zbieral najrýchlejšie kolá, po Abú Zabí by mal na konte 324 bodov. Max Verstappen ich má už teraz 331.

dnes 16:25

Martin Brundle pred pretekmi uviedol, že podľa jeho informácií sa od VC USA predstaví v monoposte Racing Bulls Liam Lawson. Postupne sa tak množia zdroje, ktoré konštatujú presne to isté.

dnes 16:24

Daniel Ricciardo síce dorazil do cieľa beznádejne posledný, ale získal titul jazdca dňa! V ankete zaňho hlasovalo 20 percent ľudí.

dnes 16:24

VC Azerbajdžanu a Singapuru mali byť pre Red Bull jedny z najnáročnejších. Max Verstappen však predviedol neuveriteľnú minimalizáciu škôd. Za posledné dva víkendy stratil na Norrisa len desať bodov.

dnes 16:24

Danielovi Ricciardovi sa podarilo obrať Landa Norrisa o bod za najrýchlejšie kolo. Znamená to, že ak Max Verstappen na každých pretekoch vrátane šprintov skončí na druhej priečke, získa titul minimálne o tento jeden bod — nemusí pritom vôbec riešiť, či Norris bude zbierať extra body za najrýchlejšie kolá.

dnes 16:23

Na každej VC Singapuru v histórii muselo zasahovať bezpečnostné vozidlo, až do tej dnešnej. Bernda Mayländera sme v akcii nevideli už neuveriteľných deväť veľkých cien po sebe.

dnes 11:40

Nico Hülkenberg si uťahoval z reportéra F1 TV Lawrenca Barretta, ktorý mal na ruke hneď dvoje hodinky.

– Dvoje hodinky? Máš priveľa peňazí? To ťa tak dobre platia?
– Nikdy nie dosť, Nico!
– Vyzerá to inak!

dnes 11:37

Carlos Sainz dostal v sobotu pokutu za to, že prešiel krížom cez trať bez povolenia od maršalov. Na tlačovej konferencii sa zrodila takáto debata:

Lando Norris: Aj ja som to urobil!
Lewis Hamilton: Aj ty?
Norris: Áno, v Miami.
Hamilton: Dostal si penalizáciu?
Norris: Hej!
Verstappen medzitým prstom pokarhal pilota McLarenu.
Hamilton: Tam, kde sa o tých pravidlách píše, je aj moja a jeho fotka!

dnes 11:36

Frédéric Vasseur o problémoch Charlesa Leclerca v kvalifikácii: “Myslím, že na začiatku kola mal pneumatiky na správnych teplotách, no musel čakať v boxovej uličke, čo malo svoj vplyv. Počas výjazdového kola ich však mal dostať na správne teploty. V prvej zákrute potom prebrzdil a, žiaľ, o pár centimetrov vyšiel za trať. Patrí to k tomu.”

Palubné zábery z garáže Charlesa Leclerca naznačujú, že na vine skutočne mohli byť zahrievacie dečky. Pri ľavej prednej pneumatike mechanici horúčkovito pracovali a dokonca vymenili kábel k dečkám. Je možné, že istý čas sa gumy nezohrievali.

dnes 11:35

Takto dopadla zadná časť zničeného monopostu Carlosa Sainza.