logo F1online.skF1online.sk

Antonelli je taktiež nástupcom Michaela Schumachera

31. augusta 2024, 11:05

Mladého Kimiho Antonelliho čaká v Mercedese skutočne veľká úloha. Nezabúdajme, že v kokpite nahradí Lewisa Hamiltona, ktorý prišiel do tímu miesto Michaela Schumachera. Priamymi predchodcami talianskeho mladíka sú dvaja sedemnásobní šampióni.

Ďalšie rýchle správy

dnes 18:57

Takto dopadol po pretekoch monopost Sergia Péreza. Red Bull už avizuje, že bude musieť improvizovať s náhradnými dielmi. Je treba urýchlene všetko opraviť v továrni a ponáhľať sa, aby to stihlo doraziť do Singapuru včas na piatkové tréningy.

dnes 11:52

Predsezónne testy sa v roku 2025 uskutočnia na okruhu v Bahrajne, a síce v termíne od 26. do 28. februára.

Prvá veľká cena (Austrália) je naplánovaná na víkend 14. až 16. marca 2025.

dnes 08:43

Porovnanie šampionátu 2023 a 2024 po 17 veľkých cenách: O tomto čase už bol Red Bull a Max Verstappen majstrom sveta.

2023 vs 2024 – WCC and WDC comparison after Round 17. Max and Redbull were already crowned world champions at this point last season.
byu/Iceman_C39 informula1

dnes 08:43

Sauber sa síce rýchlostne nikam neposúva, ale jednu vec dokázal zlepšiť: Po katastrofálnych zastávkach v boxoch z úvodu sezóny sa v Azerbajdžane v tejto štatistike dostal na prvú priečku! Najlepšiu prácu z celého padoku odviedli práve mechanici Sauberu pri pitstope Valtteriho Bottasa.

dnes 08:42

Pirelli nám aj po VC Azerbajdžanu prinieslo strategický prehľad aj štatistické zaujímavosti: Najdlhší stint odjazdil George Russell, ktorého tvrdé pneumatiky zvládli až 50 kôl. Na mediumkách sa zas ukázal Alex Albon so svojimi 20 kolami.

včera 19:30

Oliver Bearman sa stal prvým jazdcom v histórii Formuly 1, ktorý vo svojich prvých dvoch veľkých cenách vybojoval majstrovské body pre dvoch rôznych konštruktérov. V Saudskej Arábii získal pre Scuderiu Ferrari 6 bodov, v Azerbajdžane prispel na konto Haasu jedným bodom za desiatu priečku.

včera 19:28

Max Verstappen odchádzal z padoku spolu s “novým Maxom Verstappenom”, ako zvykne Kimiho Antonelliho prezývať Toto Wolff. A ktovie, možno o dva roky budú takto opúšťať padok ako kolegovia.

včera 19:26

Lewis Hamilton vo Formule 1 odjazdil už 100-tisíc kilometrov. Tento míľnik prekonal v úvode VC Azerbajdžanu.

Viac ich má na konte len Fernando Alonso (107 347 km). Na treťom mieste v tejto štatistike je Kimi Räikkönen (93-tisíc) pred Sebastianom Vettelom (83-tisíc) a Michaelom Schumacherom (81-tisíc).

včera 19:23

Úsmevná situácia z popretekových rozhovorov Lewisa Hamiltona, ktorý pochválil Ollieho Bearmana a chcel pochváliť aj Franca Colapinta, ale zabudol jeho meno. “Nespomínam si na meno toho chlapca vo Williamse… Colapinto! Odviedol skvelú prácu.”

včera 17:33

McLaren dostal pokutu vo výške 5000 eur za porušenie pravidiel v boxoch. Ukázalo sa, že mechanici sa už utekali tešiť do parc fermé, keď sa ešte pretekalo. To podľa FIA nie je celkom neštandardné, ale problém bol v tom, že sa takto presúvali po uličke, keď sa v nej objavili autá iných tímov. Tým spôsobili potenciálne nebezpečnú situáciu.

včera 17:04

Na sociálnych sieťach už kolujú zábery zadného krídla McLarenu, ktoré je očividne flexibilné. Tieto zábery potvrdzujú, že flexibilné sú aj zadné krídla jeho súperov z Red Bullu a Ferrari, ale s jedným rozdielom: Všimnite si koniec klapky DRS a to, ako sa pod ním na aute McLarenu objavuje medzera.

včera 16:59

Lando Norris oslavoval so šampanským bez topánok. S fľašou si to namieril priamo k dnešnému víťazovi Oscarovi, ktorému pomohol na ceste k triumfu, keď na prelome stintov zdržal Sergia Péreza.

včera 16:56

Ted Kravitz sa pred pretekmi stavil o 1 azerbajdžanský manat s Andreom Stellom, že Lando Norris skončí na štvrtom mieste pred Maxom Verstappenom. “A to ako spravím?” pýtal sa pred pretekmi Norris.

Tak či onak, Norrisovi sa to podarilo a Kravitz je bohatší o približne 53 centov.

včera 16:55

Franco Colapinto je prvým jazdcom z Argentíny, ktorý získal majstrovský bod za viac ako 40 rokov! Naposledy to dokázal Carlos Reutemann ešte v úvode roka 1982.

včera 16:54

Maxa Verstappena a jeho predbiehanie po šachovnicovej vlajke počas fázy VSC “nahlásil” Lando Norris.

Reportér: Na čo si sa sťažoval pri Maxovi Verstappenovi?
Norris: Ja som sa nesťažoval na nič. Len som pomenoval fakty.
Reportér: Aké fakty si pomenoval pri Maxovi?
Norris: Na obrazovke som mal VSC a žlté svetlo, teda podobne ako včera. Bola nehoda, na trati boli lekári a podobne, čo znamená zákaz predbiehania, no predbiehalo sa, tak som sa na to pýtal. Pýtal som sa na to tímu, pretože som si myslel, že predbiehať nemôžete, ale možno a mýlim.

včera 15:32

Sergio Pérez sa po nehode pristavil pri monoposte Carlosa Sainza a pilotovi Ferrari začal dohovárať.