logo F1online.skF1online.sk

Je Colapinto platič? Vysvetľuje Vowles…

30. augusta 2024, 15:56

Podľa zákulisných informácií má Franca Colapinta stáť deväť pretekov vo Williamse 4,5 milióna dolárov.

Novinári si túto informáciu chceli overiť, a tak sa Vowlesa spýtali, či Colapinto prinesie do rozpočtu nejaké peniaze. “Neprináša so sebou žiadne peniaze, ale odkedy sme ho oznámili, telefón nám ešte neprestal zvoniť, čo nám volajú argentínske spoločnosti…”

Ďalšie rýchle správy

dnes 18:57

Takto dopadol po pretekoch monopost Sergia Péreza. Red Bull už avizuje, že bude musieť improvizovať s náhradnými dielmi. Je treba urýchlene všetko opraviť v továrni a ponáhľať sa, aby to stihlo doraziť do Singapuru včas na piatkové tréningy.

dnes 11:52

Predsezónne testy sa v roku 2025 uskutočnia na okruhu v Bahrajne, a síce v termíne od 26. do 28. februára.

Prvá veľká cena (Austrália) je naplánovaná na víkend 14. až 16. marca 2025.

dnes 08:43

Porovnanie šampionátu 2023 a 2024 po 17 veľkých cenách: O tomto čase už bol Red Bull a Max Verstappen majstrom sveta.

2023 vs 2024 – WCC and WDC comparison after Round 17. Max and Redbull were already crowned world champions at this point last season.
byu/Iceman_C39 informula1

dnes 08:43

Sauber sa síce rýchlostne nikam neposúva, ale jednu vec dokázal zlepšiť: Po katastrofálnych zastávkach v boxoch z úvodu sezóny sa v Azerbajdžane v tejto štatistike dostal na prvú priečku! Najlepšiu prácu z celého padoku odviedli práve mechanici Sauberu pri pitstope Valtteriho Bottasa.

dnes 08:42

Pirelli nám aj po VC Azerbajdžanu prinieslo strategický prehľad aj štatistické zaujímavosti: Najdlhší stint odjazdil George Russell, ktorého tvrdé pneumatiky zvládli až 50 kôl. Na mediumkách sa zas ukázal Alex Albon so svojimi 20 kolami.

včera 19:30

Oliver Bearman sa stal prvým jazdcom v histórii Formuly 1, ktorý vo svojich prvých dvoch veľkých cenách vybojoval majstrovské body pre dvoch rôznych konštruktérov. V Saudskej Arábii získal pre Scuderiu Ferrari 6 bodov, v Azerbajdžane prispel na konto Haasu jedným bodom za desiatu priečku.

včera 19:28

Max Verstappen odchádzal z padoku spolu s “novým Maxom Verstappenom”, ako zvykne Kimiho Antonelliho prezývať Toto Wolff. A ktovie, možno o dva roky budú takto opúšťať padok ako kolegovia.

včera 19:26

Lewis Hamilton vo Formule 1 odjazdil už 100-tisíc kilometrov. Tento míľnik prekonal v úvode VC Azerbajdžanu.

Viac ich má na konte len Fernando Alonso (107 347 km). Na treťom mieste v tejto štatistike je Kimi Räikkönen (93-tisíc) pred Sebastianom Vettelom (83-tisíc) a Michaelom Schumacherom (81-tisíc).

včera 19:23

Úsmevná situácia z popretekových rozhovorov Lewisa Hamiltona, ktorý pochválil Ollieho Bearmana a chcel pochváliť aj Franca Colapinta, ale zabudol jeho meno. “Nespomínam si na meno toho chlapca vo Williamse… Colapinto! Odviedol skvelú prácu.”

včera 17:33

McLaren dostal pokutu vo výške 5000 eur za porušenie pravidiel v boxoch. Ukázalo sa, že mechanici sa už utekali tešiť do parc fermé, keď sa ešte pretekalo. To podľa FIA nie je celkom neštandardné, ale problém bol v tom, že sa takto presúvali po uličke, keď sa v nej objavili autá iných tímov. Tým spôsobili potenciálne nebezpečnú situáciu.

včera 17:04

Na sociálnych sieťach už kolujú zábery zadného krídla McLarenu, ktoré je očividne flexibilné. Tieto zábery potvrdzujú, že flexibilné sú aj zadné krídla jeho súperov z Red Bullu a Ferrari, ale s jedným rozdielom: Všimnite si koniec klapky DRS a to, ako sa pod ním na aute McLarenu objavuje medzera.

včera 16:59

Lando Norris oslavoval so šampanským bez topánok. S fľašou si to namieril priamo k dnešnému víťazovi Oscarovi, ktorému pomohol na ceste k triumfu, keď na prelome stintov zdržal Sergia Péreza.

včera 16:56

Ted Kravitz sa pred pretekmi stavil o 1 azerbajdžanský manat s Andreom Stellom, že Lando Norris skončí na štvrtom mieste pred Maxom Verstappenom. “A to ako spravím?” pýtal sa pred pretekmi Norris.

Tak či onak, Norrisovi sa to podarilo a Kravitz je bohatší o približne 53 centov.

včera 16:55

Franco Colapinto je prvým jazdcom z Argentíny, ktorý získal majstrovský bod za viac ako 40 rokov! Naposledy to dokázal Carlos Reutemann ešte v úvode roka 1982.

včera 16:54

Maxa Verstappena a jeho predbiehanie po šachovnicovej vlajke počas fázy VSC “nahlásil” Lando Norris.

Reportér: Na čo si sa sťažoval pri Maxovi Verstappenovi?
Norris: Ja som sa nesťažoval na nič. Len som pomenoval fakty.
Reportér: Aké fakty si pomenoval pri Maxovi?
Norris: Na obrazovke som mal VSC a žlté svetlo, teda podobne ako včera. Bola nehoda, na trati boli lekári a podobne, čo znamená zákaz predbiehania, no predbiehalo sa, tak som sa na to pýtal. Pýtal som sa na to tímu, pretože som si myslel, že predbiehať nemôžete, ale možno a mýlim.

včera 15:32

Sergio Pérez sa po nehode pristavil pri monoposte Carlosa Sainza a pilotovi Ferrari začal dohovárať.