logo F1online.skF1online.sk

Oliver Bearman bude vo Formule 1 jazdiť s číslom 87

4. júla 2024, 14:04

Oliver Bearman bude vo Formule 1 jazdiť s číslom 87. Prezradil, že s rovnakým číslom jazdil jeho otec, ktorý si ho vybral si ho preto, že Oliver sa narodil 8. mája a jeho brat Thomas 7. augusta.

V histórii kráľovnej motoršportu toto číslo nasadili len dvaja piloti: Na Indy500 1959 Richard Amick a na VC Nemecka 1951 Yves Giraud-Cabantous.

Ďalšie rýchle správy

včera 21:05

Po pretekoch bol najlepšej trojici a svojim krajanom gratulovať sir Jackie Stewart, ktorý bol účastníkom na VC Juhoafrickej republiky 1968. Vtedy sme naposledy videli čisto britskú trojicu na čele štartového roštu. Stewart vtedy ovládol kvalifikáciu s Jimom Clarkom a Grahamom Hillom.

včera 21:04

Hamilton už pomaly bude musieť odpovedať na otázky, či neľutuje prestup do Ferrari. Po pole position Mercedesu, obsadení prvého radu, siedmom a jedenástom mieste Ferrari sa reportérka na tlačovej konferencii spýtala sedemnásobného šampióna, či by si vybral Ferrari, aj keby na konci minulej sezóny mal také dobré auto ako dnes.

Lewis Hamilton však nemal veľkú náladu na takéto podpichovanie a rezolútne vyhlásil: “Áno.”

včera 21:03

Medzi Lewisom Hamiltonom a Landom Norrisom to bolo veľmi tesné, ale v prípade Georgea Rusella o žiadny fotofiniš nešlo.

včera 19:00

Lance Stroll dostal druhé jazdecké napomenutie v sezóne za opustenie boxov počas červenej vlajky. FIA však vzala do úvahy aj poľahčujúcu okolnosť, podľa ktorej zasvietilo červené svetlo na konci boxov len o 0,8 sekundy skôr, ako okolo prešiel Lance Stroll.

Kanaďan dostal najmenej prísnu penalizáciu za takýto priestupok aj vzhľadom na to, že nič svojím konaním nezískal, a keby sa pokúsil zabrzdiť, zrejme by aj tak zastavil až za čiarou. Trať bola totiž na danom úseku mokrá a Stroll mal obuté sliky.

včera 19:00

Komisári v prípade Fernanda Alonsa netrestali. Maršali skutočne podľa definície FIA “pracovali na monoposte” tým, že auto nadvihli a presunuli ho na iné miesto. FIA však konštatuje, že v prípade červenej vlajky je to bežná prax a počas nej pravidlá nič také nezakazujú.

Vzhľadom na to, že mechanici nikoho neobmedzili ani pre svojho jazdca týmto nezískali výhodu, sa komisári rozhodli netrestať.

včera 18:59

Logan Sargeant už absolvoval 33 kvalifikácií. Ani raz nedokázal poraziť svojho kolegu Alex Albona, ale na počudovanie až sedemkrát zdolal Sergia Péreza v majstrovskom Red Bulle.

včera 18:07

Prehľad najlepších kvalifikačných sektorov: V prvej časti trate lietal Nico Hülkenberg, druhý a tretí sektor patril Georgeovi Russellovi.

včera 18:06

Podľa talianskeho insidera Giuliana Duchessu mal Max Verstappen stratiť 15 bodov prítlaku.

Fanúšikovia Red Bullu si však môžu vydýchnuť: Tím má na sklade aj novú podlahu identickej špecifikácie, vďaka čomu Holanďanovi nehrozí štart z parc fermé. Potvrdil to Christian Horner.

včera 18:05

Toto Wolff je v siedmom nebi. Po kvalifikácii hlási: “Znie to neuveriteľne. Spomenuli ste víťazstvo v Rakúsku a teraz sme obsadili celý prvý rad!”

včera 18:04

Max Verstappen, George Russell a Lando Norris majú na posledných štyroch veľkých cenách totožný kvalifikačný priemer 2,25.

Ako je na tom Sergio Pérez? Nelichotivých 12,75.

včera 18:04

Lance Stroll pôjde ku komisárom za to, že opustil boxovú uličku vo chvíli, keď už na jej konci svietilo červené svetlo; po nehode Sergia Péreza.

Fernando Alonso, resp. jeho tím by zas mohol mať problémy. Mechanici mali pracovať na monoposte vo chvíli, keď sa nachádzal v rýchlom pruhu. Zrejme vtedy, keď všetci čakali zoradení na konci boxov.

včera 15:56

Andrea Kimi Antonelli získal svoj prvý triumf vo Formule 2. Dnešné šprintové preteky pritom boli náročným testom pre celé štartové pole. Pre hustý dážď museli byť dokonca prerušené, no nakoniec ich ovládol Antonelli, ktorý v Silverstone ešte nikdy nepretekal. Na vode už vôbec nie.

Toto Wolff na Antonelliho adresu uviedol už v piatok: “Musíte plávať. Najlepší sa dokážu vysporiadať s drobnohľadom verejnosti aj s tlakom. Ten bude už len väčší.”

Druhý Zane Maloney stratil 8,6 sekundy a tretie miesto obsadil Gabriel Bortoleto. Romanovi Staněkovi sa podarilo preštrikovať z posledného miesta až na bodované ôsme!

včera 14:38

Daniel Ricciardo dostal jazdecké napomenutie za mávanie autom v boxoch. Austrálčan pripustil, že to “nevyzeralo dobre” a ubezpečil komisárov, že v budúcnosti už nič také nespraví.

Počas vypočúvania sa ukázalo, že tím prikázal Ricciardovi cestou do boxov zohrievať pneumatiky. On sa rozhodol to robiť priamo v uličke.

Pre Ricciarda je to prvé jazdecké napomenutie v sezóne.

včera 14:19

Nadržiava sa vo Formule 1 britským jazdcom? Max Verstappen cíti, že na pilotov z Veľkej Británie sa hľadí trochu inak. “Okolo 80 až 85 percent médií v F1 je anglických, takže je tu táto dominantná sila. V podvedomí by väčšina bola radšej, keby sa darilo jazdcovi ich národnosti a v prípade nehody je prirodzené, že budú držať stranu svojmu krajanovi.”

Televízie si však do priamych prenosov volajú aj expertov z radov bývalých jazdcov, hoci je pravda, že medzi nie je veľa zástupcov z iných krajín. “Väčšina bývalých jazdcov je tiež britská, takže je to trochu jednostranné,” hovorí Holanďan.

včera 14:18

Za toto nepochopiteľné mávanie s monopostom v boxovej uličke má ísť Daniel Ricciardo pred komisárov.

View post on imgur.com

včera 11:03

Štartu sme sa nakoniec nedočkali. Preteky Formuly 3 boli odložené pre vytrvalý dážď, do ktorého začalo na chvíľu svietiť slnko. V Anglicku je apríl celý rok.

Viac správ