logo F1online.skF1online.sk

Bottas je po Sainzovi druhý na zozname Williamsu

3. júla 2024, 23:58

Podľa reportéra portálu The Race Glenna Freemana je Valtteri Bottas prvý muž na zozname Williamsu v prípade, že tím odmietne Carlos Sainz.

Ďalšie rýchle správy

dnes 18:07

Prehľad najlepších kvalifikačných sektorov: V prvej časti trate lietal Nico Hülkenberg, druhý a tretí sektor patril Georgeovi Russellovi.

dnes 18:06

Podľa talianskeho insidera Giuliana Duchessu mal Max Verstappen stratiť 15 bodov prítlaku.

Fanúšikovia Red Bullu si však môžu vydýchnuť: Tím má na sklade aj novú podlahu identickej špecifikácie, vďaka čomu Holanďanovi nehrozí štart z parc fermé. Potvrdil to Christian Horner.

dnes 18:05

Toto Wolff je v siedmom nebi. Po kvalifikácii hlási: “Znie to neuveriteľne. Spomenuli ste víťazstvo v Rakúsku a teraz sme obsadili celý prvý rad!”

dnes 18:04

Max Verstappen, George Russell a Lando Norris majú na posledných štyroch veľkých cenách totožný kvalifikačný priemer 2,25.

Ako je na tom Sergio Pérez? Nelichotivých 12,75.

dnes 18:04

Lance Stroll pôjde ku komisárom za to, že opustil boxovú uličku vo chvíli, keď už na jej konci svietilo červené svetlo; po nehode Sergia Péreza.

Fernando Alonso, resp. jeho tím by zas mohol mať problémy. Mechanici mali pracovať na monoposte vo chvíli, keď sa nachádzal v rýchlom pruhu. Zrejme vtedy, keď všetci čakali zoradení na konci boxov.

dnes 15:56

Andrea Kimi Antonelli získal svoj prvý triumf vo Formule 2. Dnešné šprintové preteky pritom boli náročným testom pre celé štartové pole. Pre hustý dážď museli byť dokonca prerušené, no nakoniec ich ovládol Antonelli, ktorý v Silverstone ešte nikdy nepretekal. Na vode už vôbec nie.

Toto Wolff na Antonelliho adresu uviedol už v piatok: “Musíte plávať. Najlepší sa dokážu vysporiadať s drobnohľadom verejnosti aj s tlakom. Ten bude už len väčší.”

Druhý Zane Maloney stratil 8,6 sekundy a tretie miesto obsadil Gabriel Bortoleto. Romanovi Staněkovi sa podarilo preštrikovať z posledného miesta až na bodované ôsme!

dnes 14:38

Daniel Ricciardo dostal jazdecké napomenutie za mávanie autom v boxoch. Austrálčan pripustil, že to “nevyzeralo dobre” a ubezpečil komisárov, že v budúcnosti už nič také nespraví.

Počas vypočúvania sa ukázalo, že tím prikázal Ricciardovi cestou do boxov zohrievať pneumatiky. On sa rozhodol to robiť priamo v uličke.

Pre Ricciarda je to prvé jazdecké napomenutie v sezóne.

dnes 14:19

Nadržiava sa vo Formule 1 britským jazdcom? Max Verstappen cíti, že na pilotov z Veľkej Británie sa hľadí trochu inak. “Okolo 80 až 85 percent médií v F1 je anglických, takže je tu táto dominantná sila. V podvedomí by väčšina bola radšej, keby sa darilo jazdcovi ich národnosti a v prípade nehody je prirodzené, že budú držať stranu svojmu krajanovi.”

Televízie si však do priamych prenosov volajú aj expertov z radov bývalých jazdcov, hoci je pravda, že medzi nie je veľa zástupcov z iných krajín. “Väčšina bývalých jazdcov je tiež britská, takže je to trochu jednostranné,” hovorí Holanďan.

dnes 14:18

Za toto nepochopiteľné mávanie s monopostom v boxovej uličke má ísť Daniel Ricciardo pred komisárov.

View post on imgur.com

dnes 11:03

Štartu sme sa nakoniec nedočkali. Preteky Formuly 3 boli odložené pre vytrvalý dážď, do ktorého začalo na chvíľu svietiť slnko. V Anglicku je apríl celý rok.

dnes 10:24

V Silverstone stále prší, čo komplikuje sobotňajšie jazdy. Šprintové preteky Formuly 3 už mali byť v plnom prúde, no zatiaľ bol ich štart odložený na 10:30.

dnes 09:30

Lando Norris by bol radšej, keby po zvyšok víkendu zostalo sucho. “Mňa to baví za každých podmienok, no uprednostnil by som, keby to bolo buď jedno, alebo druhé. Doma by som však azda preferoval sucho, pretože sa zdá, že sme na tom dobre. Nechcel by som sa od toho veľmi vzďaľovať. Toto je však Silverstone a Anglicko. Som pripravený na všetko, ale bol by som radšej, keby zostalo sucho.”

dnes 09:29

Organizátor VC Veľkej Británie hlási, že sa mu podarilo vypredať celú sobotu! Počasie však podujatiu nepraje. V noci zasiahol okruh veľmi silný lejak s búrkou.

včera 19:06

Ferrari jazdilo v oboch tréningoch s odlišnými balíkmi. Podľa talianskych novinárov nasadil Charles Leclerc nový monopost, kým Carlos Sainz jazdil so špecifikáciou z Imoly. Nové auto je ťažšie zvládnuteľné, ale zdá sa, že predsa len je rýchlejšie. Tím by vraj mohol pokračovať s dvoma odlišnými autami po zvyšok víkendu.

včera 19:03

Detailné fotografie nového Haasu pohladia oko milovníkov techniky a aerodynamiky.

včera 19:00

Po skončení druhého tréningu jazdil v Silverstone Jenson Button s Williamsom FW22, v ktorom v roku 2000 začínal svoju formulovú kariéru. A ten zvuk!

Viac správ