logo F1online.skF1online.sk

Fanúšikovia zazreli Adriana Neweyho na diaľnici

28. júna 2024, 18:06

Fanúšikovia zazreli Adriana Neweyho na diaľnici. Hádajte, v čom sa viezol? Samozrejme, v Aston Martine Valkyrie, ktorý sám konštruoval.

Ďalšie rýchle správy

včera 21:33

Max Verstappen dostal po pretekoch trochu netradičnú otázku.

– Nemohol si ho nechať ísť? Predsa vedieš v priebežnom poradí šampionátu.
– Mohol som aj zostať doma. Som tu, aby som vyhrával, a nie, aby som zbieral druhé miesta. Keď bojujete o víťazstvo, prečo oň nemôžete bojovať tvrdo?

včera 21:32

Najrýchlejšie zastávky v boxoch na VC Rakúska predviedlo Ferrari, ktoré má dokonca pitstopové double. Red Bull so Sergiom Pérezom skončil tretí.

Aj majster tesár sa však občas utne. Zastávka Maxa Verstappena trvala 6,59 sekundy a v podstate vymazala celý Holanďanov náskok pred Landom Norrisom.

včera 20:03

Futbal sledujú aj fanúšikovia Formuly 1. Takto rastie návštevnosť na našom webe počas futbalových aj hokejových prestávok.

včera 20:00

Aj v media zóne na Red Bull Ringu sa sleduje futbal. Novinár Phillip Horton hlási, že pri góle Anglicka sa novinárskym centrom začal rozliehať obrovský potlesk.

včera 19:26

Hans Zimmer si Veľkú cenu Rakúska naplno užil. Génius hudobného sveta najskôr prezradil, že bude komponovať hudbu k novému filmu s Bradom Pittom, na ktorom pracuje aj Lewis Hamilton. Potom zahral rakúsku hymnu a nakoniec odovzdával ceny na pódiu. A čo šampanské? Takto sa z neho tešil!

včera 19:25

V bočnici Sergia Péreza bola nakoniec takáto obrovská diera. V tom prípade sa ani nečudujeme, že tak zaostal za Maxom Verstappenom.

včera 19:25

Strategický prehľad Veľkej ceny Rakúska: Videli sme 45 zastávok v boxoch. Najdlhší stint na tvrdej sade zajazdil Daniel Ricciardo (34 kôl), na stredne tvrdej Pierre Gasly (29 kôl) a na softoch Max Verstappen, ktorému do konca chýbalo sedem kôl.

včera 18:04

Andrea Stella vyzýva FIA, aby v takýchto prípadoch udeľovala aj prísnejšie tresty. “Ak to nebude riešiť, tak sa to vráti. Dnes sa to vrátil preto, že to v minulosti nebolo poriadne riešené pri niektorých súbojoch [Maxa] s Lewisom, ktoré mali byť penalizované prísnejšie.”

“Máme veľký rešpekt pred Red Bullom, máme veľký rešpekt pred Maxom. Toto [v Red Bulle] nepotrebujú robiť. Toto je cesta, ako si zničiť reputáciu. Prečo by to robili?” pýta sa šéf McLarenu.

včera 18:03

Tota Wolffa po kolízii Maxa Verstappena a Landa Norrisa zaplavili emócie a hneď Georgeovi Russellovi vo vysielačke hlásil novinky z trate. “Potom mi Toto zaručal do vysielačky [že to môžem vyhrať], a ja som takmer havaroval!” rozosmial sa.

včera 18:02

Lando Norris mal pri súboji s Maxom Verstappenom pocit, že je už trochu zúfalý. “Trikrát spravil vec, ktorá mohla spôsobiť nehodu. Bolo to trochu bezohľadné, z jeho strany až trochu zúfalé.”

“Má na konte kopu víťazstiev, ale bol trochu zúfalý pri tom, ako sa snažil ma nenechať prejsť, a to som vedel, že bude agresívny. Zničil mi preteky aj auto. Tie najlepšie komponenty teraz smerujú do koša. Tieto súčiastky budeme potrebovať aj o týždeň,” vysvetlil svoje sklamanie. “Nejde len o následky na trati, ale aj čo si prenesieme do Silverstone a aký tam budeme mať hendikep. Čakal som od neho viac.”

včera 17:14

Komisári udelili Maxovi Verstappenovi desaťsekundový trest a dva trestné body. Holanďanovi pripísali “prevažnú” časť viny za spôsobenie kolízie.

“Max Verstappen sa blížil k tretej zákrute s Landom Norrisom na jeho ľavej strane. Pred tým, než zatočil, pilot auta 1 sa posunul doľava, čím spôsobil kolíziu s Landom Norrisom,” vysvetlila FIA. “Komisári rozhodli, že Max Verstappen nesie prevažnú časť viny, preto v súlade s precedensmi udeľujú vyššie zmienenú penalizáciu.”

včera 17:11

Norris to má nakoniec v suchu. Keďže je vo výsledkoch uvádzaný ako “klasifikovaný”, päťsekundový trest mu bol pripočítaný k jeho výslednému času. Mal však obrovské šťastie. Keby zajazdil o jedno kolo menej, bol by neklasifikovaný a o týždeň by dostal penalizáciu.

včera 17:07

Toto Wolff sa vo vysielačke viackrát ozval Georgeovi Russellovi. Aj po kolízii Landa Norrisa a Maxa Verstappena. “To bola jedna z najhlúpejších vecí, akú som kedy spravil. Nepozrel som sa, kde sa nachádzal na trati. Tvrdo brzdil z rýchlosti 320 km/h, keď som mu povedal, že tí dvaja kolidovali. Budem sa musieť nad tým zamyslieť.”

včera 17:04

Verstappen s trestom nebol spokojný. Keď sa po šachovnicovej vlajke dozvedel, že komisári z nehody obviňujú jeho, dosť sa nahneval. “Samozrejme. Iste. To je smiešne. Nemôžete útočiť zľava-sprava. Čo chcete, aby som robil?”

Christian Horner poznamenal, že sa Norris nesprával dobre.

včera 17:02

Nezabudnime, že Lando Norris dnes dostal päťsekundový trest. Odpykal si ho? Svoj monopost v boxoch odstavil a v pretekoch nepokračoval.

McLaren bude dúfať, že podľa pravidiel si trest odpykal a v Silverstone nepríde na štarte o tri priečky. To by bolo dosť nepríjemné…

Budeme čakať na vyjadrenie FIA.

včera 17:01

Víťaznú trofej si z Rakúska odnáša George Russell! Dnes mal takýto široký úsmev.

Viac správ