logo F1online.skF1online.sk

Inšpektori FIA kontrolujú predné krídla

19. júna 2024, 01:29

Inšpektori FIA v Kanade takto skúmali predné krídla jednotlivých tímov.

Canada 2024 – front wing inspections of 4 teams
byu/Organic-Measurement2 informula1

Ďalšie rýchle správy

včera 20:14

Lancovi Strollovi pri výjazde z garáže zavadzal fotograf, ktorý si nedával pozor, kde stojí. Mechanik Aston Martinu to musel vziať do vlastných rúk.

Protective measures from Aston Martin in FP1
byu/theblobberworm informula1

včera 20:13

Maďarská meme legenda András Arató známy ako Harold sa objavil v singapurskom padoku. So svojím tradičným úsmevom sa odfotil s Landom Norrisom, Pierreom Gaslym či Georgeom Russellom.

"Hide the Pain Harold" in Singapore.
byu/outremer_empire informula1

včera 17:52

V Singapure začalo liať ako z krhly. Dážď by mal doobeda miestneho času celkom ustať a sobotňajší program by sa mal odjazdiť na suchej trati.

včera 17:25

Sergio Pérez vo štvrtok ponúkol médiám aj tento rozhovor, počas ktorého povedal, že auto McLarenu je “nelegálne”. PR oddelenie Red Bullu sa následne ohradilo a opravilo novinárov, ktorí o tom napísali, že Mexičan nepovedal “nelegálne” ale “legálne”, v angličtine mal namiesto “illegal” povedať “a legal”, len si to vraj novinári zamenili, keďže Pérez má svoj prízvuk.

Nuž, necháme na vaše posúdenie, či Pérez povedal “illegal” alebo “a legal”.

včera 16:36

McLaren zverejnil oficiálne stanovisko, v ktorom vysvetlil, čo sa presne stalo s jeho zadným krídlom: “Aj keď naše zadné krídlo spĺňa pravidlá a prechádza všetkými kontrolami flexibility FIA, McLaren sa proaktívne ponúkol, že po rozhovoroch s FIA spraví na zadnom krídle isté drobné úpravy. Očakávame však, že FIA bude mať podobné rozhovory aj s ostatnými tímami ohľadom toho, či ich zadné krídla spĺňajú pravidlá.”

Nemecký AMuS píše, že štrbina v zadnom krídle sa počas jazdy zväčšuje aj na monoposte Ferrari.

včera 12:59

Max Verstappen má ísť na koberček ku komisárom. Predvolali si ho za jeho vyjadrenia na štvrtkovej tlačovej konferencii, na ktorej použil aj jeden vulgarizmus.

včera 09:53

Lewis Hamilton len dvakrát vo svojej kariére prehral interný kvalifikačný súboj s kolegom. Stalo sa to v roku 2014 proti Nicovi Rosbergovi a stane sa to tento rok proti Georgeovi Russellovi.

včera 09:52

Vyzerá to tak, že vylepšenej podlahe Mercedesu odzvonilo. Tím ju pôvodne predstavil v Belgicku a snažil sa ju až doteraz zapracovať do svojej koncepcie. Podľa Tota Wolffa však monopost trpel stále rovnakými problémami s balansom, preto do Austinu privezie celkom novú podlahu.

včera 09:52

Tímy si do Singapuru priniesli relatívne málo vylepšení. Mercedes, Sauber a Haas nenasadia vôbec nič nové.

Red Bull zväčšil chladenie predných bŕzd, Ferrari mierne upravilo posledné dve klapky predného krídla. McLaren predstaví nové priečne zadné krídlo určené na viac prítlaku.

Aston Martin a Racing Bulls chcú nájsť viac prítlaku vďaka upravenej klapke predného krídla, Alpine nasadí zadné krídlo, ktoré bude takisto lepšie vyhovovať podmienkam singapurského okruhu. Williams mierne upravuje aerodynamiku predných závesov a karosérie v tejto oblasti.

19. septembra 2024, 11:20

Danielovi Ricciardovi sa dostáva v Singapure veľkej pozornosti. Blíži sa totiž oznámenie druhého pilota tímu RB na rok 2025. Špekulácie naznačujú, že Daniel končí a nahradí ho Liam Lawson. Austrálčana pri mediálnych povinnostiach v Singapure sprevádza aj zástupca Red Bullu pre styk s verejnosťou, čo nie je obvyklý postup. Žeby dával pozor, aby Ricciardo nepovedal niečo nevhodné?

18. septembra 2024, 14:50

Blíži sa rozuzlenie jazdeckej otázky v stajni VCARB. Reportér televízie Sky Ted Kravitz tvrdí, že Daniel Ricciardo končí a v budúcom roku nastúpi Liam Lawson. “Podľa nás to bude Liam Lawson,” povedal známy redaktor vo vysielaní britskej televízie.

18. septembra 2024, 14:47

Čo vás napadne, keď sa povie Veľká cena Singapuru? Mnohých z vás určite štart pretekov v roku 2017.

18. septembra 2024, 14:46

Toto Wolff a Andrea Kimi Antonelli niekedy v roku 2018.

[OT] Kimi Antonelli and Toto Wolff circa 2018
byu/NippyMoto_1 informula1

18. septembra 2024, 14:45

V Singapure bežia prípravy na plné obrátky.

Preparations in Order for Singapore GP
byu/HammersXI informula1

17. septembra 2024, 23:39

Na nenápadných testoch na Red Bull Ringu vyskúšalo Pirelli prvé prototypy pneumatík pre rok 2026. S monopostom Aston Martin z roku 2022 jazdil Felipe Drugovich.

17. septembra 2024, 23:37

Charles Leclerc je priebežnými lídrom fiktívneho šampionátu mestských okruhov. Z pretekov v Saudskej Arábii, Austrálii, Miami, Monaku, Kanade a Baku si odniesol najviac bodov zo všetkých jazdcov. Pred nami sú ešte Singapur a Las Vegas.