logo F1online.skF1online.sk

Tímy pomaly prichádzajú do Barcelony

14. júna 2024, 13:59

Tímy pomaly prichádzajú do Barcelony. V padoku sa začínajú stavať motorhomy.

Ďalšie rýchle správy

dnes 14:02

Max Verstappen mal v Španielsku menšiu rýchlostnú výhodu, ukazuje analýza pretekových kôl. Jeho náskok 0,025 sekundy však pramení aj z toho, že Lando Norris musel bojovať s viacerými jazdcami.

V poslednom stinte sa týmto súbojom vyhol a nad Maxom Verstappenom mal výhodu 0,266 sekundy na rovnako starých pneumatikách. Norris síce zamieril do boxov o tri kolá neskôr, ale nasadil použité gumy z kvalifikácie, zatiaľ čo Verstappen mal úplne nové softy.

dnes 14:01

Jos Verstappen mal na víkendovej belgickej rely nepríjemnú nehodu. Nič vážne sa mu však nestalo.

dnes 08:55

Portál RacingNews365.com tvrdí, že generálny riaditeľ Luca de Meo mám eminentný záujem o príchod Carlosa Sainza do Alpinu. Pokúša sa ho presvedčiť, aby ho zaradil k Williamsu a Audi do okruhu tímov, o ktorých uvažuje. Sainz pred víkendom uviedol, že ešte nie je pevne rozhodnutý.

Zaujímavosťou je, že v nedeľu si vymenili čísla otec Carlosa Sainza a Flavio Briatore, nový poradca Luca de Mea, resp. Alpinu.

dnes 08:14

Maxa Verstappena prišla v nedeľu podporiť aj jeho babka. Takto mu k víťazstvu gratulovala v parc fermé.

Max celebrating with his Grandmother post race
byu/rishabh2996 informula1

dnes 08:14

Najrýchlejší pitstop VC Španielska sa podaril Red Bullu. Mechanici červených býkov dokonca obsadili prvé dve miesta s časmi 1,92 a 2,00 sekundy.

včera 21:21

Lewis Hamilton: “Je to skvelý gauč. 10/10”

včera 19:30

Nico Hülkenberg už piatykrát v tejto sezóne obsadil jedenástu priečku. “Nutne potrebujem ten nový bodovací systém!” smeje sa Nemec.

V najbližších týždňoch by sa mala na pôde Komisie F1 rozoberať práve táto téma. Viacero tímov chce, aby sa bodovalo viac ako desať miest.

včera 19:20

Lando Norris na tlačovke vyhlásil, že na štarte nechával Maxovi Verstappenovi dostatok miesta na to, aby nemusel vyjsť na trávnik.

“Tak už viem, aký darček Landovi kúpim na narodeniny!” smial sa Verstappen. “Buď to bude veľké spätné zrkadlo, alebo nejaké okuliare, a bude to v pohode.”

včera 19:18

Keď Lewis Hamilton ležal na gauči pred tlačovkou, z mobilu púšťal nahlas Could You Be Loved od Boba Marleyho. Potom prišiel Max Verstappen a všimol si, ako tam leží. “Očividne starne! Potrebuješ pomasírovať?”

včera 19:17

Piloti Ferrari sa po pretekoch stretli už v parc fermé, aby si veci vydiskutovali. Valtteri Bottas to sledoval s veľkým záujmom.

včera 17:30

Lewis Hamilton prišiel na tlačovú konferenciu ako prvý. Nikde nikoho, tak si nasadil slnečné okuliare a zahlásil: “Dám si šlofíka!”

včera 17:27

Lewis Hamilton predĺžil svoju pódiovú šnúru. Už osemnásť rokov v rade dokázal zaknihovať aspoň jedno pódium.

včera 17:27

Red Bull si na pretekoch F1 s poradovým číslom 1111 pripísal 120. víťazstvo. Max Verstappen má na konte 61 triumfov a 106 pódií, čo je rovnako veľa ako Alain Prost a Fernando Alonso na delenom štvrtom mieste historických štatistík.

Pred Verstappenom sú už len Hamilton (198), Schumacher (155) a Vettel (122).

včera 17:25

Pomaly si zvykáme aj na Flavia Briatoreho ako oficiálneho člena padoku. A očividne sú s tým už uzrozumení aj ostatní. Briatore a Carlos Sainz st. si dnes vymenili čísla.

včera 17:20

Max Verstappen získal svoje prvé víťazstvo na VC Španielska 2016. Do dnešného dňa ich zaknihoval 61, čo je o jeden triumf viac ako Lewis Hamilton za to isté obdobie.

včera 17:20

Lewis Hamilton v miestnosti pred pódiom: “Keby som nemal taký na hovno štart, tá strata na vás by nebola taká veľká, chlapci.”

Viac správ