logo F1online.skF1online.sk

Marko verí Leclercovi

24. mája 2024, 18:56

Helmut Marko po druhom tréningu vyhlásil, že by si stavil na Charlesa Leclerca ako na držiteľa pole position.

Ďalšie rýchle správy

včera 18:56

Prehľad maximálnych rýchlosti v druhom tréningu potvrdil rozdiel v nastaveniach Nica Hülkenberga a Kevina Magnussena. Nemecký pretekár jazdil s malým zadným krídlom a dosiahol 343 km/h, zatiaľ čo jeho kolega len 336 km/h.

včera 18:54

Max Verstappen a Sergio Pérez majú aj rozdielne zadné krídla. Verstappenovo má zvlnenú hornú hranu a v druhom tréningu malo aj Gurneyho klapku. Pérez má väčšiu verziu bez klapky.

včera 18:54

Na mäkkej aj stredne tvrdej zmesi sa v druhom tréningu objavilo drobenie pneumatík. Týka sa to najviac ľavej prednej pneumatiky, ale aj zadných gúm. V pretekoch by to mohlo rozhodnúť aj vzhľadom na to, že v sobotu má pršať a dážď z trate zmyje gumu.

včera 18:50

Z motorhomu Williamsu po druhom tréningu vyšli otec Carlosa Sainza a jeho manažér Carlos Onoro.

včera 16:36

Max Verstappen a Sergio Pérez v Belgicku jazdia s rozdielnymi špecifikáciami monopostu, potvrdil šéf tímu Christian Horner. “Maxovi a Checovi sme nasadili rôzne komponenty karosérie. Zvyšok je rovnaký. Pripravili sme konfiguráciu na tieto rýchle okruhy, akými sú Spa a Monza. Potom sa vrátime s rovnakými nastaveniami v Zandvoorte a Singapure. Budeme to meniť v závislosti od okruhu.”

včera 16:35

Bruno Famin prezradil, čo sa v prvom tréningu stalo Estebanovi Oconovi: “Došlo k úniku hydraulickej kvapaliny z chladiaceho systému batérie.”

včera 16:35

Christian Horner o Verstappenovom virtuálnom pretekaní: “V zákulisí sme sa o tom bavili. Každý človek je iný a Maxa nemôžete prirovnávať k nikomu inému. Presne vie, čo od neho žiadame a čo od neho potrebujeme, aby prinášal výsledky, ktoré čakáme.”

“Spoliehame sa na jeho úsudok. Pre mňa je však tento problém veľmi jednoduchý. A do konca roka aj tak nie sú naplánované žiadne virtuálne preteky, takže to je v pohode,” vyhlásil šéf tímu.

včera 16:08

Alpine v piatok potvrdil, že Bruno Famin na konci augusta skončí na poste šéfa tímu.

Francúzsky tím zároveň avizuje, že čoskoro predstaví nového šéfa. V padoku sa spomína meno Oliver Oakes, ktorý vedie tím Hitech vo Formule 2 a F3.

včera 13:55

Oficiálne: Max Verstappen nasadil piaty spaľovací motor a na štarte stratí desať priečok.

FIA potvrdila aj novú pohonnú jednotku pre Júkiho Cunodu, ktorý bude štartovať posledný.

Nové komponenty nasadili ešte Esteban Ocon (spaľovací motor), Alex Albon (všetky okrem batérie a riadiacej jednotky elektroniky), no bez penalizácií.

včera 12:35

Júki Cunoda dostane nové komponenty pohonnej jednotky a v nedeľu bude štartovať z posledného miesta. Racing Bulls sa rozhodli využiť príležitosť v Spa, kde sa dá najlepšie predbiehať.

Oficiálne potvrdenie zo strany FIA očakávame po štarte prvého tréningu.

včera 12:11

Organizátor veľkej ceny zverejnil aj takýto oznam pre fanúšikov: Dnes medzi 11:55 a 12:35 sa majú na štartovom rošte natáčať scény k filmu F1. Štáb by bol “veľmi vďačný”, keby sa fanúšikovia na hlavných tribúnach usadili na svoje miesta a priložili ruku k dielu pri nakrúcaní nového filmu.

včera 10:34

McLaren má opäť opravený motorhome. V Budapešti mu strechu zničil silný vietor, ale už je všetko v poriadku.

včera 10:31

Mercedes bude tento víkend azda aj oslavovať. Má byť totiž dosť chladno. V piatok do 20 stupňov a zvyšok víkendu s maximami na úrovni 23 °C.

Dnes hrozí dážď, ale pravdepodobnosť nie je taká vysoká ako v sobotu. Nedeľa už bude suchá.

25. júla 2024, 21:10

Carlos Sainz ukázal, či vie na panvici vyhodiť a obrátiť palacinku. “Chcete, aby som to skúsil? To bude katastrofa!”

25. júla 2024, 21:09

McLaren doposiaľ bojoval s nízkou maximálkou. Do Belgicka si však priniesol nové zadné krídlo, ktoré je špeciálne vyvinuté na okruhy s vysokou maximálkou.

25. júla 2024, 21:09

Pierre Gasly spomína na svojho priateľa Anthoina Huberta, ktorý v Belgicku prišiel o život v roku 2019.

Gasly tiež zorganizoval spomienkový beh, ktorého sa zúčastnili desiatky ľudí z padoku vrátane jazdcov F1. Cestou si uctili pamiatku Huberta a na rovinke Kemmel aj Dilana van’t Hoffa, ktorý zomrel vlani v pretekoch Formuly 4.

Viac správ