logo F1online.skF1online.sk

Niektoré motorhomy v padoku ešte nestoja

23. mája 2024, 11:30

Už je síce štvrtok, ale niektoré tímy ešte stále nemajú postavené svoje motorhomy. V tesnom padoku sa snažia všetko dokončiť v Alpine, McLarene a stále pracuje aj Williams.

Ďalšie rýchle správy

včera 16:40

Hádanka na dnešný večer. Koľko konských síl vidíte na tomto zábere?

včera 16:37

Ferrari sa v doterajšom priebehu sezóny WEC nedarilo. V Le Mans však zažili autá so vzpínajúcim sa koníkom snový štart. Z pole position štartujúce Porsche Penske rýchlo podľahlo obom Ferrari.

včera 16:15

Andrea Kimi Antonelli dostane superlicenciu a Colton Herta nie? Americký pretekár je opäť predmetom diskusií ako jazdec, ktorý doplatil na pravidlá FIA. Reportér F1 TV Will Buxton však hovorí: “Pravda je taká, že Antonelli pozbieral dostatok bodov, ale pred zmenou pravidiel ich pre nízky vek ich nemohol využiť. Herta nikdy nepozbieral dostatok bodov. To je skrátka krutá realita.”

včera 13:00

V Le Mans sa svetu ukázal aj nový vodíkový špeciál projektu MissionH24. Aj keď jazdil na mokrej trati, budúcnosť zatiaľ nevyzerá byť zvlášť rýchla.

včera 12:57

V rámci predvádzacích jázd sa v Le Mans ukázala aj futbalová legenda Zinedine Zidane, ktorý si zajazdil s hyperautom Alpine Alpenglow.

včera 12:55

Najrýchlejším mužom ranného tréningu v Le Mans sa stal Robert Kubica na zákazníckom Ferrari tímu AF Corse. Nečakané problémy postihli Toyotu, ktorá sa zrazila so sesterským Lexusom z kategórie LMGT3.

včera 11:10

Dnes o 16:00 štartujú legendárne preteky na 24 hodín Le Mans. Z pole position štartuje Porsche Penske s číslom 6 pred posádkou Cadillacu s číslom 3 a oboma Ferrari.

včera 11:06

Vtipná výmena medzi Charlesom Leclercom a jeho inžinierom po nehode Logana Sargeanta.

Leclerc: „Čo chcú robiť s tým autom? Nechajú ho tu na výstavu, alebo čo sa to deje?“
Bozzi: „Nahlásime to.“
Leclerc: „No, dúfam, že si to všimli…“

včera 11:01

V tento deň v roku 1993 nás navždy opustil majster sveta James Hunt. Vo veku iba 45 rokov zomrel na silný infarkt doma vo Wimbledone.

14. júna 2024, 22:45

Red Bull od začiatku roka 2022 viedol 2387 kôl, čo z celkového počtu predstavuje neuveriteľných 70,5 %. Nad sto kôl vo vedení sa dostalo ešte Ferrari (670) a Mercedes (213). McLarenu (99) do stovky jedno chýba.

Na čele sme v tejto ére nevideli len Williams a Sauber.

14. júna 2024, 22:44

Júki Cunoda v tejto sezóne predvádza vynikajúce kvalifikačné výkony. Do tretej časti sa dostal už sedemkrát, čo je rovnako veľa ako Lewis Hamilton a Carlos Sainz a zároveň viac ako Sergio Pérez či Fernando Alonso.

Deväť postupov do Q3 majú Max Verstappen, Lando Norris, Oscar Piastri a George Russell.

14. júna 2024, 18:33

Rozhovor s malým Maxom Verstappenom, keď ešte pretekal na motokárach:

– Koľko pretekov si odjazdil v tejto sezóne?
– Päť.
– Aj si niektoré prehral?
– Nie, ani raz.
– Ako to, že ti to na motokárach ide tak ľahko?
– Nuž, mám dobrého mechanika a dobrú motokáru. A aj ja som dobrý.
– A kto je tvojím mechanikom?
– Ocko.

Interview with a very young Max Verstappen

14. júna 2024, 18:09

Lando Norris je posledným jazdcom na štartovom rošte, ktorý dokázal bodovať vo všetkých veľkých cenách tejto sezóny. Do nedele to platilo aj o Charlesovi Leclercovi.

Ak by sme brali do úvahy súťažné víkendy, tak bez bodu zatiaľ domov neodchádzal Lando Norris a ani Oscar Piastri. Austrálčan totiž získal v miamskom šprinte tri body.

14. júna 2024, 16:03

Na Veľkej cene Kanady sa predbiehalo takmer najviac z celej aktuálnej sezóny. Podľa prepočtov portálu The Race sme videli 42 predbiehacích manévrov, teda len o jeden menej ako v Japonsku.

Asi nikoho neprekvapí, že najslabšou veľkou cenou z hľadiska predbiehania bolo Monako so siedmymi manévrami.

14. júna 2024, 14:51

Technický riaditeľ Mercedesu James Allison o Veľkej cene Španielska: “Podľa mňa je pravdepodobné, že v Barcelone budeme konkurencieschopní, ale nie na úplnom čele. Nasledujúce trate sú totiž prísnym testom monopostu. Asfalt bude horúci, zákruty majú väčší rýchlostný rozptyl. Na druhej strane však viem o tom, čo chystáme.”

14. júna 2024, 13:59

Tímy pomaly prichádzajú do Barcelony. V padoku sa začínajú stavať motorhomy.

Viac správ