logo F1online.sk

“Pán Konzistentný” Charles Leclerc

9. mája 2024, 11:34

Aj po Miami zostáva Charles Leclerc jediným pilotom, ktorý finišoval v najlepšej štvorke vo všetkých pretekoch v doterajšom priebehu sezóny.

Ďalšie rýchle správy

dnes 09:56

Alex Albon počas pretekov radil Loganovi Sargeantovi podobne, ako zvykol radiť Fernando Alonso Lanceovi Strollovi. Najskôr mu poradil ohľadom nastavení bŕzd, potom mu navrhol širší prejazd siedmou zákrutou, ak tam má problémy s nedotáčavosťou. To je parťák!

Albon’s radio during the race
byu/Frog_21 informula1

dnes 03:05

Reportér Viaplay pred pretekmi robil rozhovor s Maxom Verstappenom, ktorý sa pomaly presúval na štartový rošt. Ochranka následne reportéra uprostred rozhovoru odpálkovala späť do pitlane. Nemal totiž priepustku na rošt…

Reporter yoinked off the F1 grid pre race

dnes 03:04

Red Bullu sa opäť podarilo získať prvé miesto v hodnotení pitstopov. Sergio Pérez mal všetky štyri pneumatiky vymenené za 2,09 sekundy. Veľmi dobrý čas dosiahli aj mechanici Mercedesu, ktorí sú na druhej priečke.

dnes 03:04

Technickému riaditeľovi Mercedesu sa veľmi šikovne podarilo striasť reportéra Sky Sports Teda Kravitza. Ten sa ho po pretekoch začal vypytovať, prečo so sebou nesie nos Mercedesu, čo sa s ním stalo a či ho s tým pustia do lietadla.

“Prečo mi nechceš dovoliť, aby som sa pozrel do toho nosa?” pýtal sa Kravitz.

Allison konečne zložil nos z pleca, nakukol doň a so smiechom hovorí: “Ani neviem, čo je vo vnútri! Možno tam je všetok náš kokaín!”

“James, nehovor takéto veci! Ty si ale beťár! Choď už! Nie je to… TO!” pozrel sa do kamery Kravitz.

Televízia Sky Sports radšej túto sekciu vystrihla z verzie, ktorú zavesila na YouTube.

nose beers

včera 21:53

Zak Brown povedal Landovi Norrisovi, že keby si oholil briadku (alebo polobriadku), tak by za celé preteky tých sedem desatín nazbieral.

“Trvalo mi zasraných 24 rokov, kým som si vypestoval toto!” rozosmial sa pilot McLarenu.

včera 21:52

Najvyššiu maximálku VC Emilia Romagna zaznamenal Fernando Alonso. Na rovinke a s pomocou DRS uháňal rýchlosťou 350 km/h.

včera 21:51

Max Verstappen práve v historických štatistikách pódií predbehol Kimiho Räikkönena. Holanďan ich má na konte 104.

Ďalší na rade sú Alain Prost a Fernando Alonso, ktorí pili šampanské 106-krát.

včera 18:24

Technický riaditeľ Mercedesu James Allison opúšťal okruh so zaujímavým suvenírom. Na pleciach si niesol nos monopostu, vraj ho chce vziať do továrne v Brackley.

včera 18:23

Frédéric Vasseur si v padoku vyhliadol Zaka Browna, aby mu nasadil šiltovku Ferrari. Ten mu službičku z Miami vrátil a takto sa s ňou promenádoval po padoku.

včera 17:43

Fernando Alonso si v Imole pripísal najhorší výsledok svojej dlhej kariéry. Vo výsledkoch sa už raz objavil na devätnástej priečke, ale na VC Mexika 2022 po zlyhaní pohonnej jednotky nedorazil do cieľa.

včera 17:43

Max Verstappen vyhráva častejšie ako Lewis Hamilton. Zo všetkých veľkých cien, do ktorých nastúpil, vyhral až 30,7%, zatiaľ čo Lewis Hamilton ich ovládol len 30,3 percenta.

Verstappen je v tomto ohľade najlepším jazdcom od čias Jima Clarka (34,7%).

včera 17:39

Max Verstappen odjazdil takmer celé nedeľné preteky s nožom na krku. Hneď na začiatku trikrát porušil traťové limity a dostal čierno-bielu vlajku. Keby prekročil bielu čiaru ešte raz, dostal by päťsekundový trest a o víťazstvo by prišiel.

Takto vyzerá prehľad všetkých škrtnutých časov:

Ďalšie rýchle správy